Trabzon’un Çaykara ilçesi Kalınçam mahallesinde bugün bir HES inşaatında yaşanan çığ felaketi Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2 gün önce yaptığı çığ uyarısını akıllara getirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgeler için 2 gün önce çığ tehlikesi uyarısında bulunmuştu.
Meteoroloji tarafından 2 gün önce yapılan uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerimizde çığ tehlikesi olduğundan ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.
Öte yandan bölgede daha önce de çığ felaketleri yaşanmıştı. Son büyük facia ise yine bir Ocak ayında 2009 yılında yaşanmıştı. Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Zigana Dağı’nda 25 Ocak 2009 tarihinde yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmış, yaşanan çığ faciasında 10 kişi ölmüş, 7 kişi sağ olarak kurtarılmıştı. Söz konusu çığ faciasında Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.