Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı yazılı mesajında, 15 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak olan YGS’ye girecek tüm öğrencilere başarı dileğinde bulunan Kaymakam Murat Erkan, tüm öğrencilerin sınava rahat ve sorunsuz girebilmeleri için gerekli tedbirler alındığını söyledi. YGS’nin insan hayatının önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Erkan, “Sınavın önemi, strese ve gerilime neden olmamalıdır. Geçmiş yıllarda da kazandıkları başarılarla bizleri onurlandıran diğer öğrencilerimiz gibi bu yılda sınava girecek olan öğrencilerimizin de aynı performansı göstereceğine inancımız tamdır. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz yıllardır hazırlandıkları bu sınavı en güzel şekilde geçerek LYS Sınavında da başarılı olacaklardır. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için üniversiteyi, kazanması en büyük dileğimizdir” dedi.
“AYNI HEYECANI YAŞIYORUZ”
Kendisinin de öğrenciler ve aileleriyle birlikte aynı heyecanı yaşadığını ifade eden Erkan, “Bizlerde öğrencilerimiz ve aileleriyle birlikte bu sınavın heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimizin bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmeleri faydalarına olacaktır. Bu nedenle ruh ve beden sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmamalıyız. Unutmamak gerekir ki bu sınavda alacağınız sonuç ne olursa olsun hayat devam edecek. Bu nedenle moralimizi hiçbir şekilde bozmamız gerekiyor. Aksine hedeflerimizi daha da yükselterek bu doğrultuda daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu vesile ile ben sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Mesajında öğretmenlere ve ailelere de seslenen Kaymakam Murat Erkan, “Değerli öğretmenler; öğrencilerimizin göstereceği başarıda şüphesiz sizlerin çok önemli bir payı var. Büyük zorluklar içinde sabırla ve fedakârlıkla öğrencilerinizin bu zorlu sınav maratonuna hazırlanmasına katkıda bulunuyorsunuz. Gösterdiğiniz sabır, gayret ve performanstan dolayı tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.
Sevgili Anne ve Babalar; çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu hissettirmeli ve moral vermelisiniz. Bu onların stresini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Lütfen bunu unutmayınız” ifadelerini kullandı.
Tatvan halkına da seslenen Erkan, “Kıymetli Tatvan Halkı; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği için önem arz eden Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın yapılacağı 15 Mart 2015 Pazar günü Sınava girecek olan öğrencilerimizin konsantrasyonlarının dağılmaması için, sınav öncesi ve sınavın bitimine kadar geçen süre zarfında gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermenizi önemle rica ediyoruz” dedi.