Sınırları itibariyle Antalya’nın en büyük merkez ilçesi durumundaki Döşemealtı’na belediye imkanlarıyla parke imalatı tesisi kuruldu.
Günlük ortalama 800 metrekare parke taşı imalatının yapılacağı tesisin yaklaşık 1 trilyon 500 bin liraya mal olduğu belirtilirken, tesiste incelemelerde bulunan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Hazırı tüketen değil, üreten belediye olacağız” dedi. Yaklaşık 14 dönüm arazi üzerine 45 günde kurulan ve tam otomatik sistemle çalışacağı belirtilen tesis hakkında bilgi veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bu tesis sayesinde çok önemli oranda tasarruf sağlanacağını ayrıca yeni istihdam alanının oluşacağını bildirdi. Başkan Turgay Genç, “Görevi devraldığımız da halkımıza hazırı tüketen değil, üreten belediyecilik yapacağımıza dair söz vermiştik. Bu konuda ilk adımı kendi parke tesisimizi kurarak başladık. Bu saye de daha önce m2’si 20 liranın üzerine yaptırılan işi kendi imalatımızla 5 ila 6 liraya düşürerek önemli oranda tasarruf sağlamış olacağız” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın, Fen İşleri Müdürü Sadrettin Kaya ve görevlilerle birlikte tesisle ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, son teknolojinin kullanılacağı tesiste, her renk ve şekilde parke imalatının yapılabileceğini, bu sayede dışarıdan hizmet almak zorunda kalınmayacağını söyledi. Deneme üretiminin ardından 1 hafta sonra seri üretime geçileceğini bildiren Belediye Başkanı Turgay Genç, parke tesisinin ardından aynı alanda Ahşap ve Demir Atölyelerinin de kurulacağının müjdesini verdi. Kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye hedeflediğini sözlerine ekleyen Başkan Turgay Genç, “Üretime yönelik bu tür projelerin önceden düşünülüp yapılması gerekiyordu, zararın neresinden dönersek kardır mantığıyla hareket ederek önce parke tesisimizi kurduk ardından ahşap ve demir atölyelerimizi yapacağız” diye konuştu.