Transferle ilgili açıklama yapan Coşkun Zeren, "Kendisiyle prensip anlaşmasına vardığımız oyuncuyu sağlık kontrolünden geçirdik. Yapılan sağlık kontrolünde Karikari’nin topuğundan ameliyat olduğunu öğrendik. O nedenle risk alamazdık. Kendisiyle yaptığımız ön protokolde sağlık kontrolünden geçmesi maddesini koymuştuk. Kontrollerde çıkan sonuçlar da olumlu olmadığı için dün gece itibari ile bu transferden tamamıyla vazgeçtik. Bu durumla ilgili B planımız vardı. Biz de hemen çalışmalara başlayarak listemizdeki diğer oyuncularla temasları hızlandırdık. Bir süredir görüşme halinde olduğumuz, forvet arkası oynayan gurbetçi genç bir oyuncuyla da anlaşmaya yakınız." dedi.

Forvet hattı için düşündükleri yabancı oyuncunun büyük olasılıkla yurt dışından olacağını ifade eden Coşkun Zeren, şöyle devam etti:

"Alacağımız yabancı oyuncu Karadeniz iklimine yabancı olmayan bir futbolcu olmalı. Zaman sıkıntısı olduğu için gelen oyuncu uyum sorunu yaşamamalı. Transfer yaparken her şeye dikkat etmek zorundayız. Bir yabancı hakkımız var. O nedenle nokta atışı yapmalıyız. Yani hem ekonomik anlamda, hem oyun anlamında, hem de sporcu ahlakıyla bize uyan bir futbolcuyu almalıyız. Çünkü takım içerisinde muhteşem bir hava var. Bu havanın bozulmamasına dikkat etmeliyiz."