AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
Milletvekili Tunç, açıklamalarında,"Ormanlarımız yaşanılabilir bir çevre için olmazsa olmaz yeşil hazinelerimizdir. Bu nedenle Ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi ve Ormanlarımızdan faydalanılması büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda Hükümetimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı vasıtasıyla son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, daha yeşil bir Türkiye için seferber olmaktadır. Mavi bir gökyüzü, berrak sular, geniş yeşil alanlar, verimli ormanlar, güzel bir çevre, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye hedefi için gerçekleştirilen bu çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Milletvekili Tunç iktidarları boyunca orman köylüsünü de unutmadıklarını orman köylüsünün ayakta kalabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek Bartın’da orman köylülerine yıllık ortalama 12 milyon TL ödeme yapıldığını sözlerine ekledi.