Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ““Gerek dinimizde gerekse gelenek ve göreneklerimizde ’kadın’ en değerli varlıktır. Bu değerin kıymeti bilinmez ise önce aileler sonra da toplum çöker. Bu nedenle kadının değerini çok iyi bilmeliyiz” dedi.
İnsanoğlunun varlık sebeplerinden biri olan kadının gerek aile hayatı gerekse iş dünyasında önemini kelimelerle anlatmanın zor bir durum olduğunu belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, "Dünya Kadınlar Günü bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için önemli bir fırsattır. Ancak kadınlarının sorunlarının yılın sadece bir gününde çözülemeyeceği bilincinden hareketle özellikle yaşanan şiddet olaylarına karşı ciddi tedbir ve karar alınması en önemli beklentidir” dedi.
İstatistiki verilere göre, son 5 yılda 802 kadının aile içi şiddet sonucu hayatını kaybettiğini, 2014 yılında ise yaklaşık 28 bin kadının şiddete maruz kaldığını ve önemli bir miktarda da kayıtlara geçmeyen olay sayının olduğunu belirten Çetindoğan, “Gerek dinimizde gerekse gelenek ve göreneklerimizde kadın en değerli varlıktır. Bu değerin kıymeti bilinmez ise önce aileler sonra da toplum çöker. Bu nedenle kadının değerini çok iyi bilmeliyiz” diyerek "Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Kadın bilgili ise çocuk ta bilgili, kadın görgülü ise çocuk ta görgülü olacaktır. Son günlerde maalesef kadın ve kızlarımıza yönelik şiddet ve kötü muamele haberlerine tanık oluyoruz. Hâlbuki Türk toplumlarında, Orta Asya’da kurulan ilk Türk Devletlerinde kadınların gerek aile ortamında, gerekse çalışma ortamında saygın bir yere sahip olduklarını okuyor, biliyoruz. İslam dini ve Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de kadınların hakları ve özellikle korumada üstün tutulmaları gerektiği vurgulanmaktadır” ifadelerine yer vererek kadına karşı uygulanan her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de kadınlara büyük önem verdiğini ve bu konuda başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere pek çok hukuki düzenleme yaptığını belirten Çetindoğan, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların gününü saygıyla kutladığını belirtti.