Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın,
Kütahya’ya da bir kız yurdu açmak için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
’Türkiye’de değişim sürecinde sivil toplum kuruluşlarının yeri ve önemi’ konulu panele katılmak üzere Kütahya’ya gelen Akalın, panel önce Hanedan Konağı’nda İHA’nın sorularını cevaplandırdı.
TÜRGEV’in hukuk içerisinde hareket eden bir kuruluş olduğunu dile getiren Akalın, "Bihassa mahalli idareler seçimlerinden önce TÜRGEV’le ilgili bir çok iddia ile karşılaştık. TÜRGEV’in yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olayın hakikati araştırmadan haber yapıldı. O dönemde Kütahya bazında da sanki TÜRGEV illegal işler yapıyormuş gibi haberler yapılıyor. Hatırlanacağı gibi bu 17-25 Aralık’tan sonra haberler yoğunlaşmaştı. TÜRGEV olarak son derece legal, çalışmalarımızı yaparken, Vakıflar Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, mali noktada da kayıtlarımız son derece açık ve şeffaftır. Karar defterimiz açıktır. Vakıf hukuku içeresinde hareket eden bir kuruluşuz. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızı ve gelecekte yapacağımız işleri de hukuk zemin içerisinde yapıyoruz. Hatırlanacağı gibi mahalli idareler seçimlerinde de bir çok iddia ile karşılaşmıştık" dedi.
TÜRGEV’in Türkiye genelinde kız yurdu faaliyetlerinde bulunduğunu ifade eden Arzu Akalın, "Biz şube esasına göre hareket eden bir kuruluş değiliz. Eğer bir ilde çalışma yapacaksak, kız yurdu açmak şeklinde faaliyetlerimiz gerçekleştiriyoruz. Kütahya’nın kız yurdu ihtiyacının olup olmadığı hususunda bir çalışma yapıyoruz. Bugün, Kütahya’daki kız öğrencilerin ciddi bir kız yurdu ihtiyacının olup olmadığını değerlendirdik" diye konuştu.
Kütahya’daki dernek ve vakıfların çalışmaları olumlu bulduğunu kaydeden Arzu Akalın, "Türkiye’de 2014 yılı darbe teşebbüsü ile birlikte kısıntılı bir geçişimiz oldu. Bu geçişle birlikte bir çok sivil toplum örgütü eğitim noktasında biraz görevlerini ihmal ettiği gibi bir gerçekle karşılaşmış oldu. Kütahya’da olsun, diğer şehirlerde olsun bu konuda ihmali kapatmaya yönelik sivil toplum örgütlerinde bir heyecan görüyorum. Genç kızlarımızın daha vizyoner yetişmeleri için çalışıyoruz. İnşallah TÜRGEV olarak bizler de Kütahya’da var oluruz. Eğitime dair daha derinlikli çalışmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı. (EFE)