Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Torku Konyaspor maçının ligdeki konum açısından önemli olduğunu belirterek, "Konya maçı bizim için önemli bir maç. İçeride oynayacağımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında puan çıkaracağıma yürekten inanıyorum" dedi.
Mersin İdmanyurdu Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında sahasında ağırlayacağı Torku Konyaspor’u yenerek seriye bağlamak istiyor. Torku Konyaspor maçıyla ilgili kulüp binasında basın açıklaması düzenleyen Rıza Çalımbay, çok yoğun bir tempoya girdiklerini söyledi. Bugüne kadar iyi bir performans sergilediklerini belirten Çalımbay, "Önce Konya, arkasından Erciyes, arkasından Galatasaray ve Fenerbahçe derken ligin sonuna geliyoruz. Bugüne kadar iyi bir performans sergiledik. Zaman zaman da sıkıntılar yaşadık. Şu an da bulunduğumuz yer iyi bir yer ama kalan 6 maç bizim için hayati derecede önemli maçlar. Bu seneki en büyük hedeflerimizden biri, istikrarı sürdürüp ligi iyi bir yerde bitirmek. Şu anda onu gerçekleştirmek için de önümüzde 6 tane maç var. Bu maçları da iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Hepsini tek tek ele aldığımız da hepsi hakikaten zor maçlar. Galatasaray ve Fenerbahçe maçları ligin kaderini belirleyecek maçlar olabilir. Diğer maçlarda öyle bizim konumumuzu belli edecek maçlar. Konya maçı bizim ligdeki, konumuzu belirleyecek nitelikte maçlardan, onun için bu maç bizim için önemli bir maç. Biz buradan mutlaka kendi taraftarımızla beraber galip gelmek istiyoruz. Tek sıkıntımız Tevfik Sırrı Stadyum’undaki taraftarları yeni stadımızda göremiyoruz. Umarım Konya maçında taraftarımız da bizim yanımızda olursa bu maçı da kazanıp iyi bir yere gelmek istiyoruz. Mersin İdmanyurdu’nun Süper Lig’de en çok gol attığı dönem bu dönem. O yüzden oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.
"GALATASARAY VE FENERBAHÇE MAÇLARINDA PUAN ÇIKARACAĞIMA YÜREKTEN İNANIYORUM
İçeride oynayacakları maçların çok önemli olduğunun altını çizen Çalımbay, "Konyaspor maçı bizim için önemli bir maç. Bu maçı kazanmamız gerekiyor. Çünkü Konya takımı bizim hemen altımızda. Olası bir mağlubiyette Konya takımı bizim üstümüze çıkabilir. Bunu Gaziantepspor maçında gördük. O yüzden buna izin vermeyeceğiz, vermememiz gerekiyor. Kalan 6 maçta şu puanı alırım demiyorum. Ben maç maç düşünüyorum. İçeride oynayacağımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında puan çıkaracağıma yürekten inanıyorum. Ama bizim için önemli olan şuanki Konya maçı. Eğer biraz daha yukarıda bitirmek istiyorsak ligi, Konya maçını kazanmamız gerek" şeklinde konuştu.
"OLURSA TRANSFER YAPARIZ"
Transfer yasağının kalkması durumunda transfer yapmak için şimdiden hazırlandıklarını kaydeden Çalımbay, "Sezon bitimine yaklaştıktan sonra bir çok yerde oyuncu seyretmeye başladık. Yunanistan’daydık, İsveç’teydik, Sırbistan’daydık, her yeri dolaşıyoruz. Oyuncu alanımızı genişletiyoruz. Yani onun içinde olursa transfer yaparız, olmazsa yapacak bir şey yok. O yüzden her türlü hazırlıklı gidiyoruz. Benim de kulüple herhangi bir oturup konuşmuşluğum yok. Ona göre yolumuzu çizeceğiz" ifadelerini kullandı.