AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan Gülay Korucu güven tazeledi.
AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Gülay Korucu’nun tek aday olduğu kongreye Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Coşkun Bilgin, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, meclis üyeleri, kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı. Kongre öncesi konuşan Başkan Osman Genç, kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğine işaret etti.
Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının dünya geneline oranla düşük seviyede olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Türkiye’de girişimci sayımızın sadece yüzde 7’si kadın. İşgücüne katılımda kadınların oranı erkeklerin oranının 3’te 1’i kadar. Bunun yanı sıra kadınların yürüttüğü üst düzey kıdemli yönetici pozisyonlar yüzde 4 civarında. Kanunlardaki eşitlikçi yapıya rağmen bugün okuma yazma bilmeyen her 10 kişiden 8’i kadın. Yine Samsun’da okuma yazma bilmeyen kadın sayısı erkeklerin çok gerisinde" dedi.
“AİLENİN TEMELİ KADINDIR”
Canik Belediyesi olarak kadınlara büyük önem verdiklerini de belirten Genç, " ’Aile’ konulu yarışmada Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Başbakanlığı döneminde ödüllendirildik. Bu bize onur vermiştir. Aile Okulumuzda annelerimizi eğitiyoruz. Aynı zamanda yeni evlenecek olan gençlerimize Evlilik Öncesi Eğitim veriyoruz. Kadınlarımızı sosyal ve ekonomik anlamda geliştirecek kurslar düzenliyoruz. Yine belediye hizmet binamızda Aile Birimi kurduk. Hepsi sağlıklı aileler ve sağlıklı bir toplum için. Kadının mutlu olmadığı hiçbir toplumun refah içinde olabileceğine inanmıyoruz. Çünkü toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır" şeklinde konuştu.
KORUCU GÜVEN TAZELEDİ
Kongre sonunda, tek aday olan Gülay Korucu yeniden AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi. Korucu, kendisine güvenen AK Parti teşkilat mensubu kadınlara teşekkür ederek, partisinin ve kadınların konumunu yükseltmek için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğini söyledi. Kadınlarla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Osman Genç, Başkan seçilen Korucu’yu tebrik etti.