Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Yılın Yıldızları Ödülleri’, düzenlenen renkli törenle sahiplerini buldu.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü öğrencileri tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ‘Yılın Yıldızları Ödülleri’ töreni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 13’üncüsü düzenlenen gece, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde yapıldı. 5 bin YTÜ’lü öğrencinin oy kullanarak ‘Yılın Yıldızı’nı seçtiği ödül törenine, medyadan sanat dünyasına kadar birçok ünlü isim katıldı. Sunuculuğunu ünlü sunucu Jess Molho’nun üstlendiği geceye sanatçı Sıla’dan Gökhan Türkmen’e, haber programcısı İrfan Değirmenci’den oyuncu Farah Zeynep Abdullah ve Kerem Bursin’e kadar birçok ünlü isim renk kattı.
“BU GECE ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN ÜLKE GÜNDEMİNİ TAKİP ETTİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, konuklara geceye katılımından dolayı teşekkür ederek, “Üniversiteler ülkemizin ve dünyanın yaşamsal sorununa bilimin ışığını yansıtarak çözümler sunmaya çalışan öncü yapılardır. Yılın yıldızları töreni gençlerin dünyaya, toplumsal yaşama, insanlara ilişkin bakışının, değerlerin ve düşüncelerinin nasıl biçimlendirdiğine dair önemli ipuçları vermektedir. Daha da önemlisi üniversite gençliğinin sanattan spora, basından iş hayatına kadar her alanda ülkenin sıcak gündemine ne kadar hakim olduğunu göstermektedir. Öğrencilerimizin ödüle layık gördüğü sizleri yaptığınız çalışmalardan dolayı kutlarım” dedi.
Düzenlenen gecede üniversiteye ve bilime yaptıkları katkılardan dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya Rektör Yüksek tarafından ‘Rektörlük Özel Ödülü’ takdim edildi. Gecede özel ödülü layık görülen bir diğer isim ise Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı oldu.
Törende yılın erkek sanatçısı, kadın sanatçısı, müzik grubu, iş adamı, iş kadını, erkek ve kadın sinema oyuncu, köşe yazar, yazar ve ekonomist başta olmak üzere toplam 32 ayrı kategoride ‘Yılın Yıldızları’ ödüllendirildi.