Türkiye’de üniversitelerden mezun olan öğrenciler, iş hayatı öncesi estetik bulmadıkları bölgelerini değiştirmek istiyor.
Özellikle Amerika’da yaygın hale gelen “mezuniyet estetiği” furyasına Türkiye’de dahil oldu. Türkiye’deki mezuniyet hediyesinin amacı ise mezuniyet sonrası mülakatlar. Mezun olan gençlerin iş hayatı öncesi estetik bulmadıkları bölgelerini değiştirmek istediklerini söyleyen Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Ulaş Utku Şekerci, “Gençler, ailelerinden mezuniyet sonrası hediyesi olarak “burun estetiği” başta olmak üzere, saç ekimi, meme büyütme, botoks, liposuction ya da yağ transferi gibi cerrahi ya da ameliyatsız uygulamalar istiyorlar. Bunun nedeni hem iş bulma yarışında bir adım öne geçmek, hem de iş hayatına daha özgüven sahibi olarak adım atmak. Konu işsizlik oranı ve istihdam sorunuyla yakından ilgili. Yeni mezunlar mülakatlarda daha donanımlı olmak için estetik uygulamalara yöneliyorlar” dedi.
MÜLAKATLARDA İKİNCİ KRİTER GÜZELLİK
“Yeni mezunlar iş bulma yarışına her açıdan donanım kazanarak katılma arzusundalar” diyen Dr. Ulaş Utku Şekerci, “Yeni nesil, üniversite mezunu, birkaç dil bilen, son derece eğitimli gençlerden oluşuyor. Mülakatlarda hemen herkes aynı eğitim düzeyine ve altyapıya sahipken, estetik açıdan olumlu gözüken bu pastadan payını alarak, işi kapıveriyor” diye konuştu.
YENİ MEZUNLAR BU ESTETİĞİ TERCİH EDİYOR
Estetik International kliniklerine gelen yeni mezunların aynı zamanda özgüven kazanmak ve iş hayatında bakımlı, aktif ve dinamik gözükmek istedikleri için de operasyonlara sıcak baktıklarını vurgulayan Dr. Ulaş Utku Şekerci, en fazla ameliyatsız estetik uygulamaların tercih edildiğini söyledi. Şekerci, “Kliniklerimize gelen yeni mezun bayan hastalarımız, çoğunlukla medikal estetik tedavilerinden, botoks, dolgu, mezoterapi, secret, PRP, lipoliz ve Örümcek Ağı Estetiği’ni tercih ediyor. Erkek hastalarımızın geneli ise saç ekimi, PRP ve mezoterapi yaptırıyorlar. Medikal estetik dışında, bayanlarda birinci sırada burun estetiği ve meme büyütme bulunuyor. Çok radikal değişim istemeyen, sadece yüz kontürüne uyumlu, ucu kalkık bir burun isteyenler ise, iyileşme süresi son derece kısa olan, tamponsuz, alçısız yöntem, Basit Burun Estetiği’ne yöneliyor. Erkeklerde İple Kepçe Kulak estetiği ve jinemomasti ameliyatı da yine en çok tercih edilen operasyonlar arasında” ifadelerini kullandı.