Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) toplantısına katılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Her iki haftada Antalya’da bir kanaat önderini ağırlayan ANSİAD, bu hafta Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i konuk etti. ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu’nun başkanlığında düzenlenen toplantıda Başkan Muhittin Böcek, yapmış oldukları çalışmalar ve bu dönem içinde yapacak oldukları projeler hakkında bilgi verdi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz aylarda hizmete açtıkları Konyaaltı Sosyal Hizmet Merkezi (KOSHİM) ile yürüttükleri tüm sosyal içerikli projeleri, tek çatı altında topladıklarını, Gıda ve Giyim Bankası, Engelli Merkezi, Beslenme ve Diyet Bölümü, Aile Danışma Merkezi, Evde Bakım Servisi gibi bir çok sosyal destek biriminin KOSHİM bünyesinde hizmete açıldığını bildirdi.
Her yıl düzenledikleri Konyaaltı Kitap Fuarı ile binlerce kitapseveri Antalya’da buluşturduklarını dile getiren Başkan Böcek, bölge halkının ücretsiz yararlanabileceği 14 bin kitap mevcutlu kütüphane ve bilgisayar sınıfını yine KOSHİM’de hizmete açtıklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle temeli atılan Konyaaltı Belediyesi Çocuk Kreşi’nde inşaat çalışmaları devam etiğini belirten Başkan Muhittin Böcek, Uluç Mahallesi’ne inşa edilecek olan Konyaaltı Belediyesi Yaşlılar Kreşi’nin de startını verdiklerini bildirdi. Yaşlılar kreşinin ilk etapta 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Başkan Böcek "Çalışan vatandaşlar, yaşlı anne ve babalarını, gündüz vakit geçirebilecekleri, içerisinde hobi bahçeleri ve atölyelerin de yer alacağı Yaşlılar Kreşi’ne bırakabilecek” dedi. Yaşlılar Kreşi’nin bir huzurevi olmadığını vurgulayan Başkan Böcek, "Burada atölyeler, hobi alanları var. Sağlıkla ilgili alanlar var. Gösteri, toplantı ve kongre alanlarının da olduğu bir merkez” diye konuştu.
30 Mart Yerel Seçim öncesi vaat ettikleri projelerden biri olan Expo 2016 Antalya Parkı için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Böcek, projenin 30 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini, bitki tüneli, 400 metre uzunluğunda ve 2 bin metrekare dere formunda havuz, süz havuzları, suni çim kızak pisti, kafeteryalar, Expo okulu, atölyeler, fitness, temalı çocuk oyun alanları, macera parkuru, gösteri alanı gibi pek çok doğayla bütünleşik unsuru bir araya getireceklerini kaydetti.
Başkan Muhittin Böcek ayrıca Fuar ve Kongre Merkezi, Teknoloji ve Eğitim Merkezi, Kültür ve Ticaret Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Gençlik ve Öğrenci Konuk Evi, Kadınlar Sanat ve Eğitim Lokali gibi daha bir çok projeyi de hayata geçireceklerini ifade etti.