Muğla’nın Marmaris ilçesinde, bir grup İngiliz hayvansever, köpek ölümlerinin yaşandığı belediyeye ait hayvan barınağını temizleyerek dezenfekte etti.
Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sahipsiz 170 köpekten 20’si, ’gençlik hastalığı’ nedeniyle telef oldu. Marmaris Hayvanları Koruma Derneği, salgın hastalık nedeniyle sosyal medya aracılığı ile barınaklarda temizlik ve dezenfekte kampanyası başlattı. Kampanyaya destek Marmaris ve Datça ilçesinde yaşayan İngiliz hayvanseverlerden geldi. Kadınlardan oluşan 10 kişilik gönüllü grubu, mama ve temizlik malzemeleriyle barınağa geldi. Tulumlarını giyip maskelerini taktıktan sonra barınağa giren hayvanseverler, köpeklerin yattığı yerleri çamaşır suyuyla, duvarları ise kireçle dezenfekte etti.
Barınaktaki hayvanlarla düzenli olarak ilgilenen Rachel Navaro, köpekleri yaşatmak için savaş verdiklerini, ellerinden gelen tek şeyin temizlik yapmak olduğunu ifade etti. Salgın nedeniyle barınakta 40’ın üzerinde köpeğin telef olduğunu iddia eden Navaro, şunları söyledi:
"Ölenlerin çoğu yavru ve zayıf hayvanlardı. Çok üzülüyoruz, ölü köpekleri kendi ellerimizle poşete koyup çöpe atıyoruz. Barınakta acil olarak bir karantina alanına ihtiyacımız var. Sokaktan gelen hayvanların ilk önce karantina bölgesine alınması, bir süre gözetim altında tutulduktan sonra diğer köpeklerin arasına sokulması gerekiyor. Barınağa kabul edilen köpeklerin önce sağlıklarından emin olmak istiyoruz."
Navaro, Marmaris’teki bazı işletmelerin yaz aylarında turistlerin ilgisini çekmek için aldıkları yavru köpekleri, kış geldiğinde sokağa bıraktığını, bundan dolayı barınaktaki hayvan sayısının arttığını kaydetti.