Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sümer Mahallesi’nde yapımı devam eden mis kokulu bahçe Gül Park’ın bahar ayları itibarıyla bitirilmesinin planlandığını söyledi.
Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Bulu ve Fen İşleri Müdürü Ali Haydar Tokluoğlu’yla birlikte parkta devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Çelik, yüzlerce çeşit bitki ve ağaç türünü bünyesinde barındıracak parkta her yaştan insanın rahat bir şekilde spor aktivitelerini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.
Hava şartlarının elverişli olması durumunda parkın bahar aylarında hazır olacağını belirten Başkan Çelik; “Gül Park’ın yapımını yerinde incelemeye geldik. Kışın hava müsait olduğu müddetçe çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Kayseri’de yaşayan herkesin gelip spor aktiviteleri de yapabilecekleri çok farklı mis kokulu bir bahçe yapıyoruz. Hava şartlarının elverişli olması durumunda bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Gül Park’ı bitirmeyi planlıyoruz. Büyük boylu ağaçların dikimini yaptığımız Gül Park’ı bitirdiğimizde her yaştan insanın çeşitli aktiviteler gerçekleştirebileceği değişik spor alanları olacak. Vatandaşlarımız bir yandan parkurda yürüyüşlerini gerçekleştirirken bir yandan da karanfillerin, zambakların, sümbüllerin, leylakların arasında mis kokulu bir parkın içerisinde gezebilecek" dedi.
Başkan Çelik açıklamasını şöyle bitirdi, "Yeni evlenecek çiftlerimiz de gelip burada fotoğraf çektirecek. Bu anlamda burası onlar için adeta bir açık hava stüdyosu işlevi görecek. Biz bu parkı çocuklarımız için de yapıyoruz. Onlar için en güzel oyun gruplarıyla donatacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
Başkan Çelik daha sonra çalışmaları izleyen vatandaşlarla ve çocuklarla bir süre sohbet edip, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çocuklarıyla çalışmaları izleyen bir vatandaş Başkan Çelik’e yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Yaptığınız çalışmaları görüyoruz ve tebrik ediyoruz. Sizlere bu konuda çok minnettarız. Ben Kayserili değilim ama Kayseri belediye başkanlarının örnek çalışması, hayatı kolaylaştırması nedeniyle Kayseri’yi tercih ettim. Çok memnunum teşekkür ederim” diye konuştu.