Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, zayıf olan şebeke nedeniyle elektrik kesintilerinin artması üzerine şebekelerini güçlendirmek isteyen elektrik firmasına 21 trafo alanı tahsis ettiklerini bildirdi.
Elektrik hizmetlerinin Enerjisa’ya devredilmesiyle kentteki elektrik kesintileri had safhaya ulaştı. Neredeyse her gün saatler süren kesintiler vatandaşları çileden çıkarırken, sık yaşanan kesilmeler yüklü miktarda maddi hasara da yol açtı. Çözüm arayan vatandaşların başvurmadığı yetkili merci kalmadı.
KESİNTİLERİN NEDENİ YATIRIMSIZLIK
Kesintilerin sebebinin, elektrik şebekelerine uzun yıllar yeterince yatırım yapılmaması olduğunu söyleyen TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, Enerjisa’nın 2015 yılı için 62 milyon TL yatırım yapıp şebekeleri güçlendireceğini söyledi. Çepni’nin öngörüsüne göre 2015 yılı içerisinde yapılan yatırımlarla kentin şebekesi ’Akıllı’ hale gelecek.
BAŞKAN KARALAR HAREKETE GEÇTİ
Seyhan ilçesinde yaşayan pek çok vatandaş ve esnaftan elektrik kesintileri nedeniyle yoğun şikayet aldıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, duruma müdahale edip yetkililerle görüştüğünü anlattı. Karalar, kesintilerin bir an önce son bulması için enerji firmasına ne yardım gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, şebekesini güçlendirmek isteyen firma için 21 trafo alanı tahsis ettiklerini söyledi. 3 trafonun yapımının tamamlandığını dile getiren Karalar, kalan trafoların inşası için firmanın çalıştığını sözlerine ekledi.