Bilecik Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısının 4’üncüsü Vezirhan beldesinde gerçekleştirildi.
Vezirhanspor Kulübü tarafından organize edilen ve Vezirhan’da bir restoranda 4’üncü gerçekleştirilen Bilecik Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısına, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Genel Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ile amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, 4’üncüsü düzenlenen bu tür toplantılardan son derece keyif aldıklarını belirterek, belediye başkanlarının da yanlarında gördükçe daha çok keyiflendiği söyledi. Belediye başkanların desteklerine kulüplerinin ihtiyacı olduğunu belirten Tosun, “Sağ olsunlar bütün başkanlarımız bulundukları beldelerden amatör spora büyük destekler veriyorlar. Ben kendilerine katılımları için ayrıca amatör spora verdikleri destek için çok çok teşekkür ediyorum. Bu desteklerin devamını diliyorum. İyi projeler üretiyoruz, yapıyoruz. Osmaneli ilçesi sentetik sahamız bitti. Bu hafta inşallah maçlarımızı oynatacağız orada. Söğüt bitti, Bozüyük ve Bilecik merkez bitti. Sayın Başkanım 2015 yılında Bilecik istasyon sentetik saha 2015 programına alındı. İyi şeyler oluyor. Değerli devletimizin sayesinde, değerli başkanlarımızın sayesinde. Bu dönem gerçekten spor baya bir yol aldı” dedi.
VEZİRHAN’A ÇİM SAHA İHTİYACIM VAR
Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ise konuşmasında, belediye başkanları olarak spora destek verdiklerini belirterek, "İnanın ki zor şartlarda biz de sporun içinde olmak istiyoruz. Gençlerimizi yeşil sahalara çekmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki kış şartlarından dolayı baya bir mağdur olduk. Sahalarımız da baya bir bataklıkta kardan dolayı. Ama inşallah düzelteceğiz burayı yavaş yavaş projelerimiz var. İlerleyen zamanlarda diliyoruz ki biz bunları düzeltmeyi ve Vezirhan’a bir çim saha istiyoruz" dedi.
SPORDA EKSİKLERİMİZ VAR AMA HEDEFİMİZ BÜYÜK
Sporun birlik, beraberlik, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik olduğunu ve bunların sporda yaşatılmasını belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, "Bilecik olarak biz spor noktasında gerek takımlar bazında, gerekse bireysel sporlar bazında şehrimiz adına tanıtım noktasında istenilen performans da ve konumda değiliz. Dönem, dönem inişler çıkışlar oluyor. Ama burada görüyorum ki Nusret beyin şahsında amatör spor kulüpleri yeni bir nüve oluşturuyor. Önce sporun temel anlayışından hareketle birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü anlayışından hareketle böyle camianın tüm unsurlarını bir araya getiriyor ne güzel. Burada birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu birliktelikler güzel şeylerin müjdecisi olsun. Aramızda Bilecik olarak en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz. Birbirimize olan sevgimiz saygımız. Ön yargılardan uzaklaşarak bir araya gelebildiğimizde mütevazı ölçekli küçük olmanın avantajlarını kullanabiliriz. Ama birbirimize dışarıdan baktığımızda ön yargılardan kurtulmamız lazım. Spor camiasında birbirinin eksiklerini araştıran değil eksikliklerini gideren ve gerçekten birbirini tamamlayan bir noktada hareket edersek bizler Belediye Başkanları olarak alt yapıyı oluşturursak Gençlik Spor Müdürlüğümüzün organizasyonunda bunları el birliğiyle yaparsak niye bizden şampiyonlar çıkmasın. Niye bizden 1. liglerde oynayan oyuncular çıkmasın. Ama olaylara yüzeysel bakmayalım. Biz başlangıçta Bilecik Belediyesi olarak bir sloganı ortaya koyduk. Dedik ki, "Hep birlikte daha iyiye, daha güzele" yaşayalım dedik. Ve 11 yıldır bunun çalışması çabası ve gayreti içindeyiz. Sporda eksiklerimiz var ama hedefimiz büyük" dedi.
Konuşmaların ardından yenilen yemek sonrası toplantı sona erdi.