İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına, evlerin çatısını uçurdu, ağaçları kökünden söktü, sahil kesimindeki ev ve iş yerlerini sular altında bıraktı.
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, saatte 90 kilometre hızla esen fırtına, hayatı durma noktasına getirdi. Kuvvetli fırtına nedeniyle, ilçe merkezinde çok sayıda evin çatısı uçtu, çok sayıda ağaç gövdelerinden kırıldı. Öte yandan sahil şeridindeki fırtınanın etkisiyle zaman zaman 5-6 metre yüksekliğe ulaşan dev dalgalar, bazı ev ve iş yerlerini sular altında bıraktı. Özellikle kent merkezindeki, birinci liman ve vapur iskelesi arasında kalan bölümde çok sayıda ev ve iş yeri zarar gördü. Güzelbahçe Belediyesi, dün akşamdan bu tarafa etkili olan fırtına nedeniyle seferber oldu. Vatandaşların imdadına koşan ekipler, sular altında kalan ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etti.
GÜZELBAHÇE’DE HAYAT DURDU
Öte yandan, zaman zaman saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınanın etkisiyle dalgaların denizden getirdiği taşlar sahil yolunu kapattı. Trafikte aksamalar yaşanırken, belediye ekipleri sahil kesiminde iş makineleriyle set çekti. Kentte, trafolar ve elektrik tellerinde meydana gelen kopma nedeniyle elektrikler kesildi.
Meteoroloji yetkilileri, gerekli görülmedikçe dışarıya çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.