İZMİR'in Konak İlçesi'nde, boş olarak seyreden hasta nakil ambulansının şoförü İbrahim Kutlutürk, yolun karşısına geçmek isteyen Cevdet Sipahi'ye çarpmamak için direksiyonu kırınca yol kenarındaki metro istasyonun alt geçit merdiveninin duvarına çarptı. Kazada, yaya Sipahi, şoför ve yoldan geçen bir kadın hafif yaralandı.
Kaza, Fezvipaşa Bulvarı metro otobüs duraklarında bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Bir hastaneye ait, boş olan 34 DR 7792 plakalı hasta nakil ambulansını kullanan İbrahim Kutlutürk (41), Konak yönüne giderken, yolun karşısına geçmek isteyen Cevdet Sipahi'yi (88) fark edince, çarpmamak için manevra yaptı.
Ancak, araç Sipahi'ye çarptı ve kontrolden çıkıp yol kenarındaki metro istasyonun alt geçit merdiveninin duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayan parçalar, bu sırada kaldırımda yürüyen Ayşe Pınar Yücel'i (44) yaraladı. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, şoför Kutlutürk ile Yücel'i ayakta tedavi ederken, Cevdet Sipahi ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaşlı adamın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI