Yaklaşık 300 kişilik grup ile Kastamonu’dan İnebolu’ya gerçekleştirilen İstiklal Yolu Yürüşü’nün Küre etabının ilk gün etkinlikleri büyüledi.
Küre Ecevit Han mekanı karşısındaki alanda çadır kurarak konaklayan grubu Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve protokol üyeleri karşıladı. Ecevit Hanı karşısında kamp kuran gruba hitaben bir konuşma gerçekleştiren Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, "Hepiniz şehit Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Kadı Salih Reislerin ve ismini saymadığımız ersiz kalan, öksüz kalan Küre’ye hoş geldiniz’’ dedi.
İkiçay köprüsünün bir destan olduğunu vurgulayan Kazancı, "İstiklal Yolu İkiçay Köprüsü üzerinde yaşanmış üzerinde istiklali taşıyan bir öykünün diyarı Küre’desiniz. Küre Kaymakamı olarak uzunca bir süre Küre’yi anlatabiliriz ama umarım içinde bulunduğumuz bu 2 günlük Küre sınırları içerisinde geceleyeceksiniz, gündüzünde yürüyeceksiniz, zaman diliminde inşallah gittiğiniz yerlerde Küre’de güzel bir anı, güzel bir intiba ile ayrılırsınız diyerek etkinlik düzenledik’’ ifadelerini kullandı.
"Gerçekten sizin burada olmanız, İstiklal Yolu’nun Kastamonu’daki önemini anlamamız için çok kıymetli" diyerek sözlerine devam eden Kazancı, ’’Bugüne kadar bu yolu maalesef daha ziyade Kastamonulular, Seydilerliler, İnebolular değilde sizle kullandınız’’ diyerek şunları söyledi:
"Bu aslında bizim için eksiklik olarak düşündüğümüz bir durum, inşallah sizlerin gelişi bizlerinde tarihte olduğu gibi torunlarına, ninelerini hatırlatıyorsunuz atalarını hatırlatıyorsunuz. Bu anlamda, burada bulunmanız, bizler için çok kıymetli, umarım sizin getirdiğiniz enerji bizlerde bir sinerjiye dönüşür ve gerçekten tarihte olduğu gibi İstiklal Yolu’nu, İstiklal Yolu’nun evlatları da sizlerle birlikte yürür. Bu kutlu yürüyüşe gerçekten tarihi, doğayı, kültürü bir çok unsuru bir arada taşıyan bu güzel yürüyüşe bizlerde ufak da olsa bir renk katabiliriz. Ben tekrardan İzmir’den, Kayseri’den, uzak diyarlardan gelerek bu yürüyüşe katılanlara teşekkür ediyorum.’’
Küre Kaymakamı Şahin Kazancı’nın konuşması sonrasında etkinlikler müzik ziyafeti ile devam edildi. Yerel sanatçı ve öğretmen grubunun yorumları ile mini bir konser havasında gerçekleşen etkinliklerde folklor gösterisi ve şiir dinletileri katılımcıların ikramına sunuldu. Kamp alanının ortasına yakılan ateş ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlik sonrasında Küre ilçe merkezin geçilerek bir sonraki konak yeri olan Çuhadoruğu kamp merkezine ulaşılacak.
Yürüyüşe, Kadriye Yazıcıer, Muman Karanlık ve Sadık Bekar öncülük ederken yürüyüş esnasında ise İl Özel İdaresi, AFAD Jandarma ve 112 Sağlık ekipleri de bekletiliyor.