Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yazar Turgut Özakman’ın unutulmaz oyunları arasında yer alan ‘Fehim Paşa Konağı’nı görme engelli vatandaşlar için seslendiriyor.
Şehir Tiyatrosu, oyunların sadece ses aracılığı ile aktarıldığı ‘Okuma Tiyatrosu’ geleneğini canlandırmayı hedefleyen proje ile seyirci yelpazesine görme engelli vatandaşları da eklemeyi hedefliyor. ‘Radyo Tiyatrosu’ formatından farklı olarak her hafta canlı olarak seslendirilecek oyununun bütün tiyatroseverlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. Dinleyicili genel provasında büyük ilgiyle karşılanan oyunun ilk dinletimi 28 Nisan Salı günü saat 19.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak.
İlk dinletim sonrasında da oyun, salı akşamları saat 19’00’da dinleyicileri ile buluşacak. Canlı müzik eşlikli, ‘Al Sözüm Dinleyle’ diye başlayan oyunun yönetmenliği Kazım Güçlü, müzik direktörlüğünü ise Ömer Göktepeliler üstleniyor. Edebiyatın usta kalemi Turgut Özakman tarafından 1979 yılında yazılan oyun, meşrutiyet öncesi İstanbul’unun sosyal hayatına mercek tutuyor.