İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Öğrencileri ile geleneksel bir kutlamaya imza attı. Yaklaşık 200 İranlı öğrenci ile Şeb-i Yelda kutlamaları yapıldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci ve Personel İşleri Koordinatörlüğü’nün hazırladığı geleneksel İran etkinliği Şeb-i Yelda’ya ev sahipliği yaptı. İran’da yaklaşık 7 bin yıldan fazla zaman yaşamış İran folklorunun önemli bir parçası olan Şeb-i Yelda, 21 Aralık’ı 22 Aralık’a bağlayan gece yapılan etkinliklerle ve günlerin uzadığı haberini verdi. Gecede, Şiraz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şair Prof. Dr. Kavoos Hasanli, Şeb-i Yelda ve İran kültürüyle ilgili bir konuşma yapıp Hafız’dan şiirler okudu. Öğrenciler; kendilerini evlerinde hissettikleri bu gecede, İranlı müzisyenlerin şarkılarıyla eğlenip dans ettiler.
Gecede konuşma yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Selman Arslanbaş ve Uluslararası Öğrenci ve Personel İşleri Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ebru Aytanç, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 200 İranlı öğrencinin üniversiteye uluslararası değer kattığını ve ortak tarihi ile kültürel değerlere sahip iki ülkenin bu etkinlikler aracılığıyla ilişkilerini daha da güçlendireceğini vurguladı.