Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-Nermin UÇTU-Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, () - MANİSA'da, Hakkari Dağlıca ile Iğdır'daki terör saldırıları, binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Şehitliğe kadar yürüyen grup, yol boyunca terörü ve PKK'yı lanetleyen sloganlar attı. 
Manisa'da Ülkü Ocakları'nın çağrısıyla 'teröre lanet' yürüyüşü düzenlendi. Manolya Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ve MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yürüyüşe destek verdi. Kalabalık, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi. Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı Murat Yörük, grup adına yaptığı açıklamada Ak Parti Hükümeti'ni eleştirip, çözüm sürecinin çok sayıda şehide mal olduğunu söyledi. Yörük, "Açılım süreci adını verdikleri ihanet süreci ile eli kanlı terör örgütü devleti yönetenlerin ihanet ve gafletinden faydalanarak hakimiyeti güçlendirmiş, silahlanıp eylem gücünü arttırmıştır. Gelinen noktada mahalle yanarken birileri saçlarını tararmış misali iktidar mensupları ve yandaşları, hatalarını anlamak ve derhal geri dönmek yerine yüzsüzce ve milletimizle dalga geçercesine seçime odaklanarak kara ve kirli propagandalarına devam etmektedir. Terör eylemlerini gerçekleştirenler kadar iktidar ve yandaşları da suçludur. Bu ülke sahipsiz değildir" diye konuştu.
Yörük'ün açıklamasının ardından grup, slogan atarak Kuyumcular Caddesi güzergahını takip ederek Şehitliğe kadar yürüdü. Bazı vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden, esnaflar ise işyerlerinin önünden bayrak sallayarak ve alkışlayarak, yürüşe katılanlara destek verdi. Yürüyüşün ardından kalabalık, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI