Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlenen “Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi” çalıştayında, toplumsal ve sosyal sorunlara çözüm arandı.
Çalıştay, Sümer Kampüsü’nde AGÜ Gençlik Fabrikası ev sahipliğinde, Türk Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile ABD Büyükelçiliği tarafından sağlanan hibe programı kapsamında gerçekleştirildi.
Çalıştayda konuşan Gençlik Fabrikası Direktörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, eğitimin gençler için çok önemli olduğuna dikkat çekti.
İlk olarak ‘’Gençlik Halleri’’ dersi ile öğrencileri sorgulamaya ve düşünmeye yönlendirdiklerini belirten Güç, gönüllülük ve sosyalleşme konuları üzerine üniversite olarak önem verdiklerini belirtti.
TOG Proje Koordinatörü Ekin İlke Keleşoğlu da, üniversite ve yereldeki toplumsal ve sosyal sıkıntılara tüm üniversite birleşenleri olarak sosyal girişimcilik perspektefi ile çözüm önerileri aradıklarını söyledi.
Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı olan Ashoka’nın Eğitim ve Gençlik Programları Direktörü Nick McGirl de, “Sosyal girişimcilik, üniversitelerin sosyal girişimciliğe etkisi ve önemini anlattı.
Çalıştayda, ABD ’nin Ankara Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick , ABD Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Programları Direktörü Deniz Gürsan’ın yanısıra, AGÜ’den idari ve akademik personel ile öğrenciler de hazır bulundu.