Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 2 gün süren ’Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali’ halk tarafından büyük ilgi gördü.
Tepecik Mesire Alanı’nda düzenlenen Festival 4 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde Zafer Meydanı’ndan Kent Meydanı’na gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Yöreye ait kedirgen, sarmaşık, dalgan otunun yanı sıra kırmızı toz biberin tanıtımının yapılmasının planlandığı festival için açılış yapılarak Kent Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Efeler Belediyesi tarafından vatandaşların Tepecik Mahallesi’ndeki mesire alanına servislerle gelmesi sağlandı. El sanatlarından yapılmış işlemelerin, yöresel otların, yöresel otlardan yapılmış gözleme ve tatlılar ile zeytinyağlarının bulunduğu çok sayıda standın açıldığı mesire alanına halkın ilgisi yoğun oldu.
Tepecik Mahallesi’ndeki mesire alanında düzenlenen festivale, Efeler Belediyesi Başkan Vekili Halis Günday, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın Milletvekili Adayı Hüseyin Yıldız, Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, Söke Kent Konseyi üyeleri, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Lokantıcılar Odası Başkanı Ali Ongan, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Fahlioğulları ve vatandaşlar katıldı.
Festivalin ilk gününde çocuklar için resim, bayanlar için ise yemek yarışması düzenlendi. Resim yarışmasında tüm çocuklar birinci seçilirken, yemek yarışmasında dereceye giren bayanlara hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Çeşitli müzik gruplarının da sahne aldığı festivalde vatandaşlar güzel havayı da fırsat bilerek gönüllerince eğlendi.
UÇURTMA ŞENLİĞİNDE GÖKYÜZÜ RENGARENK OLDU
Festivalin ikinci günü ise doğa yürüyüşü yapılarak Tralleis’e yüründü. Rehberlerden Tralleis’in tarihi hakkında bilgi alan vatandaşlar ardından Tepecik Mesire Alanı’na gitti. Burada Efeler Belediyesi tarafından çocuklara dağıtılan 500’e yakın uçurtma ile çocuklar neşeli saatler geçirdi. Saatler boyu uçurtmalar gökyüzünde kalırken, gökyüzü rengarenk uçurtmalarla şenlendi.
Festival, tüm katılımcıların hep birlikte mesire alanına çiçek dikimi ile son buldu.