AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, muhalefete yüklendi.
İşçiler üzerinden AK Partinin yıpratılamayacağını dile getiren Tuncer, “Her alanda olduğu gibi çalışma ve sosyal gu¨venlik alanında da devrim niteliğinde pek çok reformu hayata geçirdik. Birçok gelişmiş u¨lkenin dahi yapamadığı Sosyal Güvenlik Reformunu, tüm vatandaşlarımızı sağlık şemsiyesi altına alan Genel Sağlık Sigortasını, örgütlenmenin önünü açan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nu, Müstakil İş Sağlığı ve Gu¨venliği Kanunu’nu memurlarımıza toplu sözleşme hakkı getiren yasayı, emeklilerimizin yıllardır beklediği İntibak gibi pek çok düzenlemeyi, 13 yılık dönemde milletimizin hizmetine sunduk” dedi.
"MUHALEFET ÇOK İYİ BİLİYOR"
AK Parti’nin insan odaklı hizmet ettiğini söyleyen Adem Tuncer çalışma ve sosyal güvenlik alanında reform yaptığını ifade ederek, “300 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirdik. 214 bin geçici işçiye kadro verdik. 20 bin vekil imamı kadroya geçirdik. Engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamında büyük artış sağladık. 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 7 kat artırılarak 37 bini geçti. Nisan ayının sonunda yapılacak alımla bu sayı 41 bini geçecek. Kendi işini kurmak isteyen engellilerimize 36 bin TL hibe veriyoruz. Şehit yakınlarının kamuda 1 olan istihdam hakkını 2’ye çıkardık. Vazife malullerinin 1 yakınına da istihdam hakkı getirdik. Bütün bu düzenlemeleri muhalefet iyi biliyor. Buna rağmen iftira atmaktan çekinmiyorlar”diye konuştu.
“4/C’LİLERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERDİK”
Özelleştirilen kurumlarda çalışan ve iş akitleri feshedilen 4/C’lilerin mağduriyetini giderdiklerine belirten Adem Tuncer, “Özelleştirme neticesinde işsiz kalan 23 bin 345 kişiyi, 4/C statu¨su¨nü ihdas ederek, kamu kurumlarında istihdam etmeye başladık. 4/C statu¨su¨ne çalışanlara emekli oluncaya kadar çalışma hakkı getirdik. 4/C’lilere aile yardımından yararlanma imkanı getirdik. Maaşlarında yüzde 40’a varan iyileştirmeler yaptık. Muhalefet boşa konuşmasın” şeklinde konuştu.
TAŞERON İŞÇİLER
Taşeron işçilerle ilgili yeni düzenlemelerin olacağını ifade eden Adem Tuncer konu hakkında şu açıklamaları yaptı: Yayınlanacak olan Bakanlar Kurulu Kararı ile yardımcı işler belirlenecek ve bunların dışındakiler alt işverene verilemeyecek. Kamu’da sadece teknoloji ve uzmanlık gerektiren asıl işler taşerona verilebilecek. Alt işveren işçilerinin kıdem tazminatları ilgili kamu kurumu tarafından hesaplarına yatırılacak. Aynı kamu kurumunda çalışan alt işveren işçisi, alt işveren değişse bile yıllık iznini kullanabilecek. Alt işveren işçilerinin u¨creti aylık olarak kontrol edilecek ve ödenmeyen ücretler, asıl işveren tarafından hakedişten kesilerek işçinin hesabına yatırılacak. İhaleler üç yıllık yapılacak. Böylece işçiler işini kaybetme endişesi taşımayacak. Alt işveren işçilerine toplu sözleşme hakkını getirdik. Toplu sözleşme ücret farkının idare tarafından karşılanmasını sağladık. Yeraltı kömür işletmelerinde özel sektör maden ruhsatlarının üçüncü kişilere devrini yasakladık. Özel sektöre ait yeraltı kömu¨r işletmelerindeki u¨retim faaliyetlerinde alt işverenliği yasakladık. Milletimiz tüm bu hizmetlerden haberdar. Onun için vaatlerine kanmıyor. Ben kendilerinin bile seçim beyannamesine inandıklarını zannetmiyorum.”