Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler, Gençler, Küçükler, Minikler Lider-Türkiye Şampiyonası Finalleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Spor Merkezinde düzenlenen ve iki gün süren yarışmaya; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, İzmir, Malatya, Nevşehir, Sakarya ve Samsun illerinden 63’ü erkek ve 33’ü bayan olmak üzere toplam 96 sporcu katıldı.
Yarışmanın açılışında konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, şampiyonaya ev sahipliği yapan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine, katkılarından dolayı teşekkür etti. Tüm sporculara başarılar dileyen Korucu, “Son yıllarda dağcılık sporuna Türkiye’de artan bir ilgi var. Bu ilgi bizleri mutlu ediyor. Amacımız bu ilginin artarak devam etmesi” dedi.
Şampiyonluk mücadelesine katılan tüm takımlara başarılar dileklerinde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci ise, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak böyle önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın yanı sıra sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Her alanda olduğu gibi sportif faaliyetlere de büyük önem veren bir üniversite olarak, ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırız. Bu vesile ile şampiyonanın ilimizde ve üniversitemizde gerçekleştirilmesini sağlayan Türkiye Dağcılık Federasyonuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmaya ülkemizin dört bir yanından katılan kulüplere ve sporculara da başarılar diliyorum” diye konuştu.