Ayakkabıcılarda kar yoğunluğu yaşanıyor. 2014’ün son günlerinde zehirli ayakkabı haberleriyle zor günler geçiren ayakkabıcılar kar yağışı ile birlikte hareketli günler geçiriyor. Düzceli Ayakkabı Satıcısı Murat Kabasakal ise kışlık bot, çizme alacak vatandaşlar için uyarılarda bulundu.
Kış mevsimi özellikle 2014’ün son günlerinde yağan kar ile birlikte kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Kar ve Yağmurla birlikte de vatandaşlar ayakkabıcıların yolunu tuttu. Ayakkabıcılar ise yaşanan yoğunluktan oldukça mutlular. Düzceli ayakkabı satıcısı Murat Kabasakal; “Kış mevsimi geçen yıllara göre oldukça durağan geçiyor. Karın geç yağması ve az yağması ayakkabıcılar için büyük sorun olmuştu ancak 2014 yılının son günlerinde Düzce’yi etkisi altına alan kar yağışı esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle bot, çizmelere olan yoğun ilgi esnafa hareket getirdi” dedi.
Kışlık bot çizme alacak vatandaşlara da uyarılarda bulunan Murat Kabasakal; “Vatandaşlar ayakkabı alırken özellikle gözenekleri az olan yada gözenek olmayan ürünleri tercih etsinler. Böylece ayaklarının su almasını önlemiş olurlar. Ayrıca deri ürünleri tercih etsinler” tavsiyesinde bulundu. Murat Kabasakal ayakkabılardaki ayak sağlığını bozan zehirli maddelerle ilgili olarakta vatandaşları uyararak; “İnsanlar bildikleri mağazalardan, esnaflardan ve bilindik markaların bot, çizmelerini alsınlar. Böylece ayak sağlıklarını korumuş olurlar” diye konuştu.