Eğitim dünyasının öncü kurumu Doğa Koleji, lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA modeli ile fark yaratmaya devam ediyor. Bu yıl Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı tarafından açılış konuşması yapılan 8.t-MBA Zirvesi, iş dünyasının duayenleri; Demet Sabancı, Leyla Alaton, Michael Ross’u ile medya dünyasının önde gelen isimleri Oylum Talu, Defne Sarısoy, Ece Pirim ve Gökay Kalaycıoğlu’nu ağırladı.
Doğa Koleji’nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında her yıl düzenlenen t-MBA Zirvesi’nin 8.’si, bu yıl 15 Nisan 2015 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Türkiye’deki en önemli uluslararası gençlik organizasyonlarından biri haline gelen t-MBA Zirvesi’nin bu yılki konuşmacıları, iş dünyasının lider yöneticileri Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Demsa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Britanica Başkan Yardımcısı ve Eğitim Müdürü Michael Ross ile medya dünyasının önde gelen isimleri Defne Sarısoy, Ece Pirim, Oylum Talu ve Gökay Kalaycıoğlu oldu. Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu üstlendiği zirvenin açılış konuşmasını Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı yaptı.
Lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA modeli olarak, sadece Doğa Koleji’nde uygulanan ve Dünyanın en büyük eğitim kuruluşlarından biri olan Pearson tarafından onaylanan t-MBA, Türkiye’de uluslararası akreditasyona sahip tek k-12 eğitim modeli. t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında her yıl Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘t-MBA Zirvesi’ bu yıl 8. yılında.
15 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen ‘t-MBA Zirvesi’ Türkiye’nin ve dünyanın en büyük markaları, dünyaca tanınmış liderler, yurtdışından üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve şirketlerin katılımıyla gerçekleşti.
Zirveye konuşmacı olarak katılan lider isimler, iş dünyasını her yönüyle ele aldı, girişimcilik ve girişimcilik ruhu hakkında bilgiler verdi. Mesleki başarılarını da anlatan duayen isimler, izleyicilerin sorularını da yanıtladı. Zirvenin diğer katılımcıları Oylum Talu, Defne Sarısoy, Ece Pirim ve Gökay Kalaycıoğlu medya dünyası ile ilgili çok önemli bilgiler aktardılar.
- “t-MBA EĞİTİM MODELİ DOĞA KOLEJİ’NİN EN KIYMETLİ ÜRÜNÜ”
Organizasyon kapsamında konuşan Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek, t-MBA eğitim modelinin Doğa Koleji’nin en kıymetli ürünlerinden biri olduğuna değinerek “Bu ürün milli eğitim sistemimizde bir model olarak ihraç edilmeye başlandı. t-mba eğitim modelimiz 50’ye yakın ülkede kullanılıyor. Eğitimin toplumun ihtiyaçlarına göre sürekli güncel olması gerekir. Eğitimin toplumun ihtiyacına göre insan üretmesi görevi vardır. Eğitimi 5-10 yıl önceki paradigmalara göre yapamayız. Eğitime kesinlikle gelenekçi yaklaşamayız, daha modern, özgürlükçü, rekabetçi bir modelle yaklaşmalıyız. Ancak bu şekilde başarı yakalanır ve Doğa Koleji bu sistem ile yeni bir çığır açtı diyebiliriz”dedi.
- “ÖĞRENCİLER ROL MODELLERİNİ İYİ TAKİP ETMELİLER”
Öğrencilerini geleceğin liderleri olarak yetiştirmek istediklerini dile getiren Doğa Koleji CEO’su Bünyamin Çelikten ise “Öğrencilere katmamız gereken çeşitli kazanımlar var. En önem verdiğimiz unsurlardan birisi de öğrencilerin rol modellerini tanımaları ve onların izinden gitmeleri. Türkiye’de veya Dünya’da başarılı olmuş kişilerin neler yaptığını, hayata nasıl baktıklarını, eğitim süreçlerini öğrencilerimizin görmesini istiyoruz. Öğrenciler hayatlarına bu unsurlara göre yön versinler istiyoruz. Bugün 8.sini yaptığımız zirvemizde çok deneyimli katılımcılar oldu. Nasıl başarılı olduklarını anlattılar. Öğrencilerimiz de bu organizasyonda çok ciddi kazanımlar elde etti. Başarılı bir program gerçekleştirdik, bu uygulamaları devam ettireceğiz” sözlerini ifade etti.