Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 11 Nisan 2015 Cumartesi günü Uzun Yaşam Yürüyüşüne start verecek.
Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli Ticaret Odası ve Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi desteği ile 11 Nisan 2015 Cumartesi günü Uzun Yaşam Yürüyüşüne start verecek. Cumartesi günü saat 09.30 da Sümer Kampusun den başlayacak olan yürüyüş Nazilli İ.İ.B.F’de (İsabeyli) sona erecek. Yürüyüş iki aşamadan oluşacak. Sümer Kampusun den başlayacak olan ilk yürüyüş Nazilli Belediyesi önünde tamamlanacak. Belediye meydanında sunumu yapılacak pandomima gösterilerinin ardından Belediye Meydanından başlayarak 2. Etap yürüyüş Nazilli İ.İ.B.F’de (İsabeyli) sona erecek.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Adnan menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ilki düzenlenecek olan Uzun Yaşam Yürüyüşü aktif yaşlanmaya vurgu yaparak Yaşlılık şampiyonu olarak nitelenen Nazilli’ den kaliteli yaşlanma hususunda Tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya farkındalık aşılamayı amaçlamaktadır. Ülkemizde yaşlı nüfusun giderek artması ve her geçen yıl yaşam beklentisinin uzaması hâlihazırdaki yaşlı popülâsyonuna yukarı bir ivme kazandırmakta ve yaşlılık dönemi ne yazık ki hastalıkların var olduğu pasif bir dönemi betimler hale gelmektedir. Ülkemizde ki insanların kaderi olarak nitelendirilen bu durumun yıkılması ancak aktif bir yaşam ve yaşlanmayla gerçekleşecektir. Gerçekleştirilecek olan Uzun Yaşam Yürüyüşü aktif yaşlanma vurgusu yanı sıra ’15 Haziran Yaşlılara Şiddet, İhmal ve Suistimal Farkındalık’ günü kapsamında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır" denildi.