Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ’Su ürünleri üretiminde verimliliği arttırma’ projesi kapsamında 9 dekarlık alanda 1 milyon liraya mal olacak merkez sayesinde bölge balıkçılarının sosyo ekonomik yapılarının iyileşeceğini söyledi.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında kurumun 2014 yılı faaliyetlerini ve 2015 yılı hedeflerini anlattı. Müdürlük bünyesindeki 21 şehirde su ürünleri potansiyelini ortaya çıkarmayı ve balıkçıların sosyo ekonomik yapılarını geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Akgün, "2014 yılı içerisinde su ürünleri sektörü ve bilim camiasına katkılar sunan 2 su ürünleri çalıştayı ve 1 uluslararası katılımlı su ürünleri sempozyumuna ev sahipliği yaptık. 2014 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulan 5 Ar-Ge projesi ile 2 TÜBİTAK, 3 Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve 1 Fırat Kalkınma Ajansı projesi kabul edildi ve bu projelere 1 Ocak itibariyle başlandı. Su Ürünleri Araştırma İstasyonu faaliyet alanı içerisinde bulunan 21 ilde yoğun olarak faaliyet gösteren alabalık üretim tesislerine yönelik alabalık tesisleri işletme yönetimi seminerleri düzenledik. Yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen araştırma çıktılarını 52 makale ve sözlü tebliğ ile yurt içinde ve yurt dışında yapılan sempozyum ve kongrelerde sunarak çalışma sonuçlarını su ürünleri sektör paydaşları ve bilim camiasıyla paylaştık" dedi.
Akgün, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ’Su ürünleri üretiminde verimliliği arttırma’ projesi kapsamında bir ünite yapılacağını ve Haziran ayı itibariyle faaliyete başlayacağını kaydederek, "Bu projemiz balıkçılar açısından çok önemli. 2014 yılında onaylandı. Haziran ayında tamamlanması planlanan ve Fırat Nehri kıyısında Meşeli köyü mevkiinde kurulacak olan tesis yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak. Araştırma ve Uygulama üretim ünitesi 9 dekarlık alanda kurulacak. Bir çok balık türünün üretilip çoğaltılacağı tesisle balıkçılarımız sosyo ekonomik yönden de iyileşmiş ve gelişmiş olacak" diye konuştu.