Samsung'un yeni Qualcomm Snapdragon 810 çipsetlerde yaşanan aşırı ısınma sorunları sebebiyle bu çipseti geri plana atıp, Galaxy S6'da kendi hazırlayacağı Exynos çipsetleri yüksek oranda kullanabileceğinden söz edilmişti Tabii ki henüz firmalardan gelen yeni bilgiler bulunmuyor. 

Şimdi gelen bilgiler ise, ürünün çipseti ve ekran çözünürlüğüyle ilgili.

AT&T'ye ait olabileceği söylenen bir kullanıcı servisinin web kodlarında yer alan bilgiler arasında, SM-G920A modeli ismi (Galaxy S6), 1440 x 2560 (QHD) bilgisi ve base 64 ibaresi yer alıyor. Tabii ki kesin bir şey yok, ama bunlar da akıllara 2K ekran ve 64-bit çipseti getiriyor.

Android 5.0 Lollipop'un yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefonların yeni bir boyuta adım atacağını söylersek yanılmayız herhalde. 64-bit kullanımı ve faydaları da artacaktır. Eh, Galaxy S6'nın da mart ayındaki MWC 2015'te görücüye çıkması muhtemel. Yani 5.0 ile, hatta bir üst versiyonla bile sunulabilir. Öte yandan, 2014'te çıkan Note 4 ve Note Edge gibi modellerde de 2K çözünürlüklü Super Amoled ekranların kullanıldığını biliyoruz. Dolayısıyla bu çözünürlük miktarı ve 64-bit çipset hiç sürpriz olmayacaktır.

Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.