Kars Merkez Oğuzlu Köyü’nde 3 bin ceviz fidanı toprakla buluştu. Fidanların can suyunu Vali Özdemir ile Başkan Karaçanta verdi.
Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, tören alanı girişinde davul zurna ile karşılandı. Vali Özdemir ile Başkan Karaçanta, köylülerle tek tek tokalaşarak sohbet etti.
Daha sonra “3 bin adet ceviz fidanını topluma kazandırmak ve toprakla buluşturmak” projesi çerçevesinde merkez Oğuzlu köyünde düzenlenen törene geçildi.
Vali Günay Özdemir, “Kars gerçekten Türkiye’nin tarım ve hayvancılık yönünden, en güzel, en verimli, en kaliteli hayvancılığının yapıldığı ve doğal olarak yaylacılığında, meracılığında çok verimli bir şekilde kullanıldığı en önemli illerimizden birisidir. Bu bölgede Orman Bakanlığımızın başlattığı, Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’nun çok önemsediği ağaçlandırma ve bu ağaçlandırmadan da genellikle köylümüzün de gelir kaynağı olabilecek ceviz fidanlarının dikimi ile ilgili konuyu çok önemsiyor. Ve Türkiye’nin birçok yerinde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Kendisi buraya geldiğinde Digor ilçemizin bir köyünde de bununla ilgili bir çalışma yapıldı. Bu konuyla ilgili, sertifikaların dağıtımı ile ilgili köylerimize sertifikalar dağıtıldı. Ve köylümüz ceviz fidanlarına kavuşmuş oldular” dedi.
Özdemir, “Burada yine 3 bin ceviz fidanı dikilerek yine bu bölgede Orman İşletme Müdürlüğümüzün bakımı ile belli bir aşamaya getirilecek ve buradaki elde edilecek gelirlerin tamamı köylümüze paylaştırılacak. Köylümüzde buradan ciddi bir şekilde gelir elde edecek. Bu konuda gerçekten muhtarımız ve köylümüz çok bir fedekarlık göstermişler. Bundan dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli olan ağaçlandırmanın yanında köylünün de gelirini artırmak, onların daha verimli, daha gelirli, daha iyi bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Amacımız budur” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ceviz fidanlarının dikimine geçildi. Fidanları Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve davetliler birlikte dikerek, fidanların can suyu verildi.
Merkez Oğuzlu Köyü’nde düzenlenen törene Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Bölge Müdür Yardımcısı Ali hasan Sezer, Oğuzlu Köyü Muhtarı Nurali Yıldırım, kurum ve daire amirleri ile köylüler katıldı.