Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi örnek bir etkinliğe imza attı. Çevrenin korunmasına dikkat çekmek için çalışma kararı alan Gençlik Meclisi üyeleri, Bornova’nın Sarnıç Mahallesi’nde sokaklara atılan çöpleri temizledi. Bornova Gençlik Meclisi Başkanı Gökhan Öztürk, temizlik etkinliğini, katılımı artırarak ilçenin pek çok noktasında sürdüreceklerini söyledi
Bornova Kent Konseyi’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Gençlik Meclisi, 2014 yılı biterken başta kendi yaşıtları olmak üzere toplumun tüm kesimlerine çevrenin korunmasına yönelik önemli bir mesaj verdi. Bir süre önce Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katılımıyla yürütme kurulu toplantısını yapan Gençlik Meclisi üyeleri, çevre koruma bilincini artıracak etkinlikler yapma kararı aldı. Bu doğrultuda ilk olarak farkındalık oluşturmak için sokak temizlikleri yapılması kararlaştırıldı. Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyeleri Bornova’nın Sarnıç Mahallesi’nde sokak temizliği yaptı. Sarnıç Mahallesi Muhtarı Mehmet Ay’la birlikte kahvaltı yaparak, belediye hizmetleriyle ilgili istek ve beklentilerini de not alan gençler, sokakları didik didik tarayıp buldukları çöpleri poşetlere doldurdu.
Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Gökhan Öztürk, gençler olarak toplumu harekete geçirme konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini söyleyerek, “Çevre temizliği etkinliğimizi de bu anlayışla başlattık. Etkinliğimizi ilk olarak Bornovamızda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yaşadığı Sarnıç Mahallemizde yaptık. Böyle bir etkinliği yaparken hem çevre konsunda en çok duyarlı olduğuna inandığımız çiftçilikle geçinen büyüklerimizle dertleşmek hem de örnek olmak istedik. Bundan sonra da farklı mahallelerimizde katılımı artırarak etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.