Süper Amatör Lig A Grubu'nda kıyasıya bir mücadele içeresine girererek, namağlup şampiyon olan Serik Belediyespor, 6 takımın katıldığı BAL Ligine yükselme play off maçlarında mücadele etti. Son maçta Kepez Belediyespor'u penaltılarla 7-6 mağlup etmeyi başaran Serik Belediyespor, mutlu sona ulaşarak, şampiyon oldu. Serik, bu sonuçla BAL liginde oynamaya hak kazandı.

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynan maça taraftarın ilgisi büyük oldu. 3 bin taraftarın önünde oynanan maça Serik Belediyespor, hızlı başladı. Rakibine göre her iki yarıda da daha fazla pozisyona giren Serik, aradığı golü bir türlü bulamadı. Galip gelecek takımın şampiyon olacağı maçta 90 dakika 0-0 sona erdi.

Maç, uzatmalara gitti. 15 dakikalık 2 devre halinde oynanan maçta sonuç değişmeyince şampiyonu belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.

Heyecan doruğa çıktı

Penaltı atışlarında Kepez 9 penaltı atışından 6'sını, 9 penaltı atışından 7'sini gole çeviren Serik, mutlu sona ulaşan takım oldu. Büyük heyecana sahne olan penaltı atışlarında şampiyon olan Serik Belediyespor yönetici, futbolcuları ve taraftarları büyük sevinç yaşadı.

Şampiyon Serik'in kupasını, ASFK Başkanı Metin Bulut Kaptan Sedat'a verdi.

Serik'te şampiyonluk coşkusu

Maçın bitimi ile birlikte Serik'te adeta bayram sevinci yaşandı. Çınaraltı Meydanı'nda büyük bir kutlama yapılırken, havai fişek gösterileri şampiyonluk kutlamasına büyük coşku kattı.

Serik Belediyespor Kulübü ve Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Hak ettik, şampiyon olduk. Sezon başında koyduğumuz hedefimize centilmence mücadele ederek, ulaştık. Şampiyonluk yolunda emeği geçen başta oyuncularımıza, teknik heyetimize, taraftarlarımıza, yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Şampiyonluk Serikimiz'e hayırlı olsun" dedi.