İstanbul’da etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle Bayrampaşa’daki Meyve ve Sebze Hali esnafı kan ağlıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca, yolda kalan kamyonlardaki sebzeler de dondu.
Bayrampaşa’daki Meyve ve Sebze Hali esnafı, tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle kan ağlıyor. Meyve ve sebze taşıyan kamyonlar, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalınca sebzeler hale ulaşamadı. Yoğun çabalar sonucu Bayrampaşa’daki hale gelebilen kamyonların kasasındaki sebzeler ise dondu. Durumdan şikayetçi olan esnaf ise zor bela gelen kamyonların kasasındaki donmuş sebzeleri çaresizce hale taşıdı.
“KARDAN DOLAYI MALLAR GELEMİYOR”
Durumdan şikayetçi olan bir esnaf, “Fiyat aynı değişen bir şey yok, hal de ucuz pazarda yine pahalı. Kardan dolayı mallar gelemiyor. Şu anda bize 5 tane kamyon gelmesi gerekiyor. 1 araba bile zor geldi, onların da hepsi donmuş. Kış bizi maddi olarak çok etkiliyor. Bu saatte hal, kar yağışı olduğu için bomboş durumda. Şu anda bizim kamyonlar Bolu’da kilitli kalmış durumdalar” dedi.
“KAMYONLAR GELEMİYOR, HER TARAF TIKANMIŞ”
Hale sebze götüren kamyon şoförü Fuat Söylemez de, “Yollar kapalı, park etmeye yer bulamadım, yukarıdan aşağıya kamyona salarak geldim. Samsun tarafından geliyorum ama bu durum geçecek gibi değildi. Kamyonlar gelemiyor, her taraf tıkanmış. Ben öyle bir boşluk buldum aradan bir yerden geldim” ifadelerini kullandı.
“KIŞ YÜZÜNDEN BİRÇOK DÜKKAN KAPALI”
Halde esnaflık yapan Murat Akdemir ise, “Kar yağışı nedeniyle her şey etkileniyor. Yollar da kapalı, kar ve tipi var. Bundan dolayı mahsurlar. Kış yüzünden birçok dükkan kapalı. Fiyatlar etkilendi ama herhangi bir zam yok. Marketlerde pahalı fiyat çıkıyor ama burada ucuz. Bize normalde çok kamyon geliyor ama durum nedeniyle az kamyon geliyor” şeklinde konuştu.
“HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI BÜTÜN GELEN MALLAR DONUK”
Halde çalışan İdris Bayrak ise, “Şu anki hava şartlarından dolayı bütün gelen mallar donuktur. Bu yüzden malları hiçbir müşteriye satamıyoruz ve direkt olarak çöpe gidiyor. Zarar var. Biz burada satış yapamadığımız zaman kira parasını tekrar ödüyoruz. Köylüler ve tarımla uğraşan insanlar bu işten zarar ediyorlar. Kamyon sayısı düşüyor çünkü çoğu kamyon yolda kalıyor, malı donduğu için geriye dönüyor. Burada soğuk şartlardan dolayı bu mal çöpe gidiyor. Çünkü bunlar insanlara servis ediliyor ama biz bu şartlarda satamıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan halin öğle saatlerinde sert kış nedeniyle boş olması dikkat çekti.