Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, merkeze alınan Vali Ahmet Zahteroğulları'nı uğurlayanları Facebook hesabından yaptığı paylaşımla kadınsı kıyafetler giymiş bir erkeğe benzeten Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Adnan Uzun'a tepki göstererek, uğurlamaya katılan herkesin davacı olmasını istedi.
Valiler kararnamesiyle merkeze alınan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları geçtiğimiz hafta Çarşamba günü valiliğin önünden uğurlanırken, Ak Parti, CHP, MHP ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar uğurlamaya katılmıştı. Vali Zahteroğulları'nın uğurlandığı sırada Ak Parti eski Bolu İl Başkan Yardımcısı Adnan Uzun, Facebook hesabından kadınsı kıyafetler giyen bir kişinin fotoğrafını paylaşarak, "Bugün buna benzer birçok insan valiliğin önüne toplanmıştı. İlham oradan" diye yazdı. Adnan Uzun gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı. Vali Zahteroğulları'nın görevden ayrıldığı sırada Küba'da bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, görevine başlamasının ardından makamında düzenlediği basın toplantısında Adnan Uzun'u sert sözlerle eleştirdi.
BAŞKA ŞEHİRDE OLSA YAŞAMASI MÜMKÜN MÜ?
Vali Zahteroğulları'nın görevden alınmasına üzüldüklerini belirten Başkan Yılmaz, "Bu bizi son derece üzmüştür. Son 11 yıldır ilk defa iyi bir iletişim kurduğumuz valimizi kaybettik. Ak Partili olarak adlandırılan ve Bolu'da yaşayan birisinin oraya gelenlerle ilgili çok yakışıksız, kabul edilebilir olmayan paylaşımı beni çok rahatsız etmiştir. Bolu'da yaşayan bir insanın bu lafı Bolululara ettikten sonra Bolu halkının yüzüne nasıl bakacağını bir insan olarak düşünemiyorum. Özür dilemesi bile benim için kabul edilebilir bir şey değildir. Özürü kabahatinden büyük olur. Kullanılan şekil ve ifade çok aşağılayıcıdır. Bolu'da yaşadığı ve geçindiği kentin insanlarına karşı tavrı kentte yaşayan insanlar tarafından kabul edilemez. Bu şehirde nasıl yaşayacaktır, insanların yüzüne nasıl bakacaktır, başka bir şehirde böyle bir laf edenin yaşaması mümkün müdür? Önce insan olmak lazım. Ak Partili, CHP'li ya da MHP'li olabilirsiniz. Ama insan olmadığınız zaman bunların hiçbirisinin bir anlam ifade etmediğini bilesiniz. Bir de Ak Partili olarak anılması beni derinden yaralamıştır. Ak Parti'yi Bolu'da kuran il başkanıyım. Benim kurduğum Ak Parti'de böyle insanlar yoktu. Bu kişinin bir dönem Ak Parti'de görev almış olması onun Ak Partili olarak böyle bir açıklama yapmasını, Ak Partililer böyle yaptı diye algılanmasını da doğru bulmam. Çünkü bu insani bir açıklama değildir" dedi.
HERKES DAVA AÇSIN
Yılmaz uğurlama törenine katılan herkesi Adnan Uzun hakkında dava açmaya çağırarak, şöyle konuştu:
"Giden vali de Ak Parti'nin valisidir, gelen vali de Ak Parti'nin valisidir. Çünkü valileri hükümetler atar. Giden vali CHP'nin atadığı bir vali değildir, aldığı da bir vali değildir. Gelen vali de bizim valimizdir, giden vali de bizim partimizin atadığı validir. Giden valiyi bu kadar saygısızca anmak gelecek vali yi de töhmet altında bırakır. Bu zavallıların lafını ciddiye almak da beni şahsen üzmektedir. Avukatımla görüştüm ve o gün Bolu'da olmadığım için dava açamıyor muşum. Ben bunu talep ediyorum Allah rızası için oraya giden herkes, 200-300 kişi ya da oraya giden herkes dava açsın. Bu tür edepsizlikleri bir daha yapamayacak dersi versin. Eğer dava açmazlarsa kabul etmiş olurlar ki ben bunu Bolululara yakıştıramam. Sizler de buna dahilsiniz yoksa yürümenizi kontrol ederim. Orada bulunan arkadaşlarımızla konuştum onlar da söz verdiler. Bu Bolu'ya karşı yapılmış bir hakarettir. Bunu Bolu halkının kabul etmesini doğru bulmam. Basın mensupları olarak sizler buradasınız. Eli kalem tutanlar ve tutmayanlar pek ifadede bulunmamıştır. Herhalde onların yürümeleri değişiktir. Siz Bolu halkına 'Böylesiniz' diyecek kadar bir hakaret içeriyorsanız o halka bakacak yüzü bulamamanız lazım insansanız. O halkta insansa ona baktırmaması lazım."