DÜZCE (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Düzce Bisikletliler Derneğince "Bisiklet Şenliği" düzenlendi.

Anıtpark Meydanı'nda toplanan sporcular, yaklaşık 50 kilometrelik parkurdaki Gölyaka Kültür Parkı'na hareket etti. 

İl Kültür ve Turizm Müdür Özcan Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki kültür ve turizm potansiyelini öne çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, "Şenlik sırasında yaklaşık 50 kilometrelik parkuru kat edeceğiz. Bu yolculuk esnasında ilimizin doğal güzelliklerini katılımcılarımıza göstermiş olacağız. Parkurun sonunda ise unutulmaya yüz tutmuş, sokak oyunlarımızı hep birlikte oynayacağız" ifadesini kullandı.

"Düzce, isminden de anlaşılacağı gibi düz bir arazi" diyen Budak, şöyle konuştu:

"Biz burada gelecekte oksijen kaynaklarının ve temiz havanın bol olabileceği düşüncesindeyiz. Bununla ilgili olarak da bisiklet sporunu genişletmek istiyoruz. Ayrıca tasarruf yapmayı ve dumansız temiz hava oluşturmayı, Düzce'yi gelecekte sağlıklı bir turizme hazırlamak amacındayız."

Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş ise şenliğe İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Zonguldak ve Karabük'ten 200 sporcunun katıldığını söyledi. 

Düzce'nin, bisikletin çok kullanıldığı bir kent olduğunu aktaran Ulaş, "Artık bu etkinliklerin devam etmesi lazım, bugün bu şenlikle birlikte sezonu da açtık. Turizm açısından da bisikleti kullanmak istiyoruz. Bisikletle daha fazla yer dura dura gezilebiliyor ancak araçla sadece tek bir yer gezilebiliyor" dedi.