ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Günlük Hayatımızda Şiddet ve Kadın" konulu panel düzenlendi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesince düzenlenen panelde, İslam dininin kadına ayrı önem verdiğini belirten Türkiye Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi Başkanı Nimet Koç, "Dinimiz kadına 'sultan' demiş, kadına çok değer vermiş ve erkeğe mesuliyet yüklemiştir. Her kadın bir erkeğin ya kızıdır, kardeşidir, eşidir ya da annesidir. Kadınlarımıza layık olduğu değer verilmelidir. Türk kadını her zaman şiddet uzak tutulmalıdır" dedi.

Psikiyatrist Aydın Alp, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitimin ufak yaşlarda başlaması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'de kadınlarımıza aşırı derecede şiddet uygulanıyor ve çok sayıda kadın cinayeti gerçekleşiyor. Bunun önüne sadece eğitim ve yasal yaptırımlarla geçilebilir. Bizler için çok değerli olan kadınlarımız şiddete maruz kaldıklarında yasal olarak haklı olduklarını bilsinler ve adli mercilerden yardım talep etsinler. Yoksa şiddetin önüne geçilemediği gibi sürekli olarak şiddet de artacaktır. Toplumun temeli olan ailede cinsiyet eşitliği yerleştirilmediği sürece bizler kadınlarımıza sahip çıkamayız. Toplumda herkes eşittir."

Program sonunda Alp'e, plaket verildi.