ZONGULDAK (AA) - Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC), trafik kazasını görüntülemeye çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Murat Küçük'ün darbedilmesini kınadı.

KGD Başkanı Osman Sav, dernekte yaptığı açıklamada, basın mensuplarının kamuoyunun haber alma hakkını sağlamak için gecesini gündüzüne kattığını söyledi.

Gazetecilere yapılan saldırılara bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Sav, şöyle konuştu:

"Kamu görevini yapmaya çalıştığı sırada kişi veya kişilerin saldırısına uğrayan İHA muhabiri Murat Küçük, darbedilerek hayati tehlike yaşamıştır. Münferit bir saldırı gibi görünse de 4 kişinin organize şekilde saldırması ve sonrasındaki pişkin tavırları, gazetecilere bakış açısını ortaya koymaktadır. Basın mensuplarına yapılan fiili ve sözlü saldırılar, normal vaka gibi karşılanır hale gelmiştir. Hatta birçok olayda kolluk kuvvetlerinin dahi müdahale etmemesi, kamu görevi ifa eden gazetecileri kollamaması, gelinen vahim noktayı ortaya koymaktadır. Bu olayı işleyenlere gereken cezanın verilmesi sadece gazetecilere değil, vatandaşlarımıza da kabadayılık yapılma cüreti gösterilmemesini sağlayacaktır.

Saldırıyı kınıyoruz. Bundan sonra kamu görevi yapan gazeteci arkadaşların böylesi insanlık dışı durumla karşılaşmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz."

- ZGC Başkanı Akbıyık

ZGC Başkanı Derya Akbıyık da yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilere saldırıların aynı zamanda basın özgürlüğüne yapıldığını bildirdi.

"Gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin zaten özgür çalışma ortamında bulunmadığı bir süreçte yapılan çirkin saldırı, meslektaşlarımızın can güvenliklerinin de olmadığı ortamda çalıştıklarını ortaya koymaktadır" ifadesini kullanan Akbıyık, saldırıyı kınadı.

Dün, alışveriş merkezi önündeki trafik kazasında yaralananları görüntülemek isteyen Küçük, 4 kişi tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştı.