Çıldır Belediye Başkanlığı, Çıldır’da Meslek yüksek Okulu Hizmet binası yapılması için Ardahan Üniversitesine 18 dönüm araziyi hibe etti.
Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu Çıldır’da Meslek Yüksek Okulu yapılması için belediyeye ait 18 dönümlük arsayı Ardahan üniversitesine hibe etti. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek tapuları sunan Azizoğlu " Dört yıl önce sayın Rektörümüzün büyük özverisi ile ilçemizde eğitim vermeye başlayan Çıldır Meslek Yüksekokulu ilçemizin çehresini değiştirmiştir. Ülkemizin değişik yerlerinden öğrencilerimiz ilçemize gelerek bizlerle birlikte aynı havayı soluyor, farklı kültürleri bizlere yansıtıyorlar. Bizde Çıldır Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin büyüyüp gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizde eğitim veren Yüksekokulumuz için bizde katkı sunmak istedik. Yüksek okulumuzun büyümesi, yeni bölümlerin açılması ve hatta Fakülte olarak hizmet vermesi için, Belediyemize ait 18 dönümlük araziyi Meslek Yüksek Okulu hizmet binası yapılması için Ardahan Üniversitesine hibe ettik. Sayın Rektörümün de bu konuda gerekli çalışmayı yaptırarak bu yıl temelini attıracağından şüphemiz yok. Yaptığımız bu çalışmanın ilçemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu’nun Ardahan Üniversitesine hibe ettikleri 18 dönümlük arazinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz " Bugün burada, bu güzel günde kıymetli Başkanım da Ardahan Üniversitesi ışığına karışmıştır. Çıldır Belediyesi olarak, Üniversitemize hibe etmiş oldukları bu arazi Çıldır’ın geleceği olacaktır. Biz dört yıl önce Çıldır’da bir ışık yaktık. Artık bu ışığın daha gür ve daha parlak yanması için Başkanım gibi yürekli ve fedakar insanlara ihtiyacı var. Çıldır Belediyemiz hibe etmiş oldukları 18 dönümlük arazi ile bizi vebal altına sokmuştur. Bizde Ardahan Üniversitesi olarak bu vebalin altından kalkmak için en kısa zamanda kazma vurup Çıldır Meslek Yüksek Okulumuzun yeni hizmet binasını inşa edeceğiz. Çıldır Belediyemizi, Çıldır Belediye Başkanımızı Çıldır’ın geleceğine sunmuş oldukları katkıdan dolayı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.