Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kuruluşunun 5. Yılında ajansın yenilenen vizyonu ile üyelerinin buluştuğu Kalkınma Kurulu Toplantısı Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.
Kalkınma Kurulu toplantısına BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Altın, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir daire müdürleri ve BAKKA üyeleri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programın açılış konuşmasını BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ve BAKKA Dönem Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan açılış konuşmasını yaptı.
Programda sırasıyla 2014 yılı Ara Faaliyet Raporu, BAKKA ve INOMER işbirliğiyle yürütülen Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planı çalışması hakkında bilgilendirme ve INOMER sunumu yer aldı.
Ardından I. İnovasyon Ödül Töreni gerçekleştirilerek hak kazanan başvuru sahiplerine ödülleri takdim edildi. Japonya Kitakyushu City ve BAKKA arasında imzalanan mutabakat zaptı hususunda bilgilendirme sunumu yapıldı.
Programın kapanış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bir sonraki toplantımızı 9 Nisan 2015 günü olmasını planlıyoruz. Kalkınma Ajansımızdan bir ricamız olsun. Bu gün hakikaten burada mutlu bir anı paylaşıyoruz. İl ölçeğinde faaliyetler gibi gözüküyor ama birkaç arkadaşımızın burada yaptığı konuşmalardan şunu anlıyoruz ki küçük bir kıvılcım olarak başlayan hareket dünya ölçeğinde bir ihracata dönüştürülebilecek inşallah. Bu fevkalade güzel bir şeydir. Yani bunlardan üretime dönük ve bu bağlamda düşünebileceğimiz her ne olursa olsun. Hakikaten toplumun faydasınadır. Bunu kesinlikle küçümsemeyelim. Bunların gerisinde düşünen beyinler var. Düşünmek de insanın kendisini buna adaması da herkesin yapabileceği bir şey değil. O bakımdan biz; bu düşünen beyinlere ister üniversitede olsun, ister sanayide olsan ister değişik sektörlerde olsun kim olursa hiç fark etmez. Daha çok sahip çıkalım, daha çok irtibat kuralım. Daha çok proje üretme noktasında daha çok gayretimiz olsun. Bunu yapmıyoruz anlamında söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın, yapılıyor. Güzel bir başlangıç oldu. Bundan sonra da bunları daha da arttırmak adına daha fazla çalışalım” dedi.
Tören hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.