Kütahya Altıntaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü İbrahim Sarı’nın gayretleri sonucu sporda üstün başarılar elde etti.
Okuldaki başarının artması için farklı projeler üzerinde çalışan İbrahim Sarı, 3 yıl önce atandığı okulda halter takımı kurma hayalini, Türkiye Şampiyonası’na katılarak gerçekleştirdi. Sarı, "3 yıl önce geldiğim Altıntaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerin başarısını artırmak için spora yönelmelerini arzu ettim. Okulumuzun bir halter takımı olmasını hayalimi halter hakemi Yılmaz Doğan ve halter antrenörü Hilmi Pekünlü’ye bahsettim. 1 ay önce okulumuzun rehberlik öğretmeni Onur Kemik nezaretinde ve Hilmi Pekünlü’nün direktifleri ile çalışmalarını yürüten 7’si kız olan 12 kişilik halter takımımız Kütahya’da il birinciliği aldılar" dedi.
İbrahim Sarı,, okuldaki ve ilçedeki imkanların kısıtlı olmasına rağmen çalışmalarını yılmandan devam ettirdiklerini söyledi. Sarı, özellikle kız öğrencilerin ailelerinin halter sporuna sıcak bakmadıklarını belirterek, "Kız öğrencilerimizin ailelerini bizzat ben görüştüm. Gideceğimiz her müsabakaya ve şampiyonaya eşimi ve kızımı götüreceğimi söyleyince ailelerde güven ortamı oluştu. Kızlarımızın gayretli çalışmaları ile Nevşehir’de yapılacak olan şampiyondan umutluyuz. İmam Hatip Lisesinden halter sporuna ilgi olacağı özellikle kız öğrencilerin bu spora ilgi duyacağını düşünmeyenler inşallah şampiyonadan madalya ile döndüğümüzde başörtülü kızlarımızın başarısını Türkiye görecektir" ifadelerini kullandı.