Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan “Van İli Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi” kapsamında Çatak ilçesinde ‘Odak Grup Görüşmesi’ yapıldı.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu başkanlığında Van’dan gelen heyet ile Çatak Milli Eğitim Şube Müdürü M. Metin Yaltay başkanlığında ilçe okullarından seçilen müdürler, öğretmenler, sendika temsilcilerinin yanı sıra öğrenci temsilcisi, bir muhtar ve bir okul aile birliği başkanının katıldığı görüşmelerde, ilçedeki ortaokul ve liselerin başarı durumları masaya yatırıldı. Sorunlar ve çözüm önerileri üzerine de konuşmalar yapılarak fikir alışverişinde bulunulan görüşmelerin ardından Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, çalışmanın son derece yararlı geçtiğini ve ortaya çıkan önerilerin kendilerine ışık tutacağını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Metin Yaltay ise, bu araştırmaya önem verdiklerini ve önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların il ve ilçe bazındaki sınav başarılarının artmasına vesile olacağını söyledi.