Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Ayı boyunca Şehreküstü Konakları’nda her gün 2 bin kişiye toplamda 60 bin kişiye iftar yemeği verileceğini söyledi.
Kepenek Mahallesi’nde meydan ve park yapılacak alanda incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kepenek, Kozluca ve Suyabatmaz Mahallelerinin birleştiği noktaya yeni bir meydan ve park yapmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
DAHA BÜYÜK OLACAK
Tarihi Şıh Camii’ni görmek için onlarca turistin bölgeye geldiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Buraya gelecek turistlerin rahat gezmeleri için araçlarını koyacakları bir yerin olması, oturup dinlenecek bir yerin olması için caminin güney kısmına yaptığımız gibi kuzey kısmına da bir meydan ve park yapmak için çalışma başlattık. Bu kapsamda bölgede bulunan ev ve iş yerlerini kamulaştırarak yıkımına başladık. Kısa bir süre sonra meydan ve parkımızın yapımına başlayacağız ve burası daha büyük bir meydan ve park olacak” dedi.
RAMAZAN AYI BOYUNCA HER GÜN 2 BİN KİŞİYE İFTAR
Alanda kamulaştırılan son binaların da yıkımına başladıklarını belirten Başkan Tahmazoğlu, “Geçen yıl Ramazan Ayı’nda güney kısımdaki park ve meydanda iftar sofraları kurmuştuk. Bu yıl iftar sofralarını yeni alana da taşıracağız. Şehreküstü Konakları’ndan başlayarak Şıh Camisi’nin arkasına kadar uzanan alanda 30 gün boyunca günlük 2 bin kişinin iftar yapmasını sağlayacağız. Böylelikle Ramazan Ayı boyunca 60 bin kişinin iftar yapmasını sağlayacağız. Bizde bu yemeklerde olacağız. Ben hem vatandaşlarımızı iftarlarımıza davet ediyorum hem de bu hayra ortak olmak isteyen vatandaşlarımızı misafir etmek isteyen hayırsever işadamlarımızı davet ediyorum. Kapımız herkese açık” şeklinde konuştu.