Ege Bölgesi’nin gerek tarımsal sulamada gerek elektrik üretiminde can damarlarından biri olan Demirköprü Barajı’nda su seviyesinin yüzde 55 oranında olduğu belirtildi.
Ege bölgesini etkisi altında alan yağışlar Demirköprü Barajı’nda su seviyesini artırdı. Son yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesinin yükselmesi bölge üreticisini ümitlendirdi.
Demirköprü Barajı’nda su seviyesinin her geçen gün yükseldiğini belirten Salihli Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Gürsoy, ”Demirköprü Barajı’nın aralık ayında su seviyesi yüzde 29 oranında idi. Geçen 2 aylık süreçte kar yağışı ve sağanak halinde devam eden yağmur nedeniyle su seviyesi yüzde 55’e yükseldi. İklim şartlarının ne olacağını tahmin etmemiz zor. Meteoroloji bile tahminlerini 5 günle sınırlı yapabiliyor. Sağlıklı bir değerlendirme, yağışlı dönem geçtikten sonra yapılabilir. ‘Su yetersiz, kuraklık olacak’ gibi bir şey söylemek, yerinde bir değerlendirme olmaz. Demirköprü Barajı’nın su oranını her geçen gün yükseliyor. Sulama sezonu öncesi yine de tedbirli olmak gerekir”diye konuştu.