Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin çizdiği istikrarlı yönetim anlayışıyla önemli başarılara ve 2023 vizyonuyla ilgili hedeflerine yürüyeceğini belirterek, paranın aradığı en önemli kriterin güven kriteri olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün uluslararası proje finansman anlaşmasının İstanbul’da düzenlenen imza törenine katıldı. 3 bin 566 yatak sayısı ile dünyanın en büyük hastane yatırımları arasında gösterilen Etlik Entegre Sağlık Kampüsü proje finansman imza törenine Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra, yatırımcı şirket Ankara Etlik Sağlık Yatırım A.ş Ceo’su ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu üyesi Serhat İnanç, Astaldi Türkiye Müdürü Tommasa Sabato ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin çizdiği istikrarlı yönetim anlayışıyla çok daha önemli başarılara ve 2023 vizyonuyla ilgili hedeflerine kararlı şekilde yürüyeceğini kaydetti.
“876 MİLYON EURO’LUK BİR FİNANSMANA İMZA ATILDI”
Türkiye’nin son bir buçuk yılda atlattığı üç kritik seçime dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 876 milyon Euro’luk bir finansmana imza atıldı. Türkiye’nin son 1 buçuk yıldır üç seçimi atlattığı ve üç seçim sonrasında da tek başına iktidar sürecini önümüzde ki bugün için olmadığı bir süreçte Türkiye ve bu gibi yatırımlar, yaklaşık 900 milyon Euro’luk bir finansmanı dünya finansörleri güvenilir bulup da Türkiye’de bu imzayı atabiliyorlarsa, Türkiye’nin yönetimde yakaladığı istikrarın bir başarısıdır. Hemen bölgemizde, komşularımız bir miktar borçlarını ödemek için finansman bulabilmek için aylardır ne durumda olduğunu ve hala imza atmakta bir miktar devleti yönetebilme adına finansman bulmakta zorlandığı bir noktada Türkiye bu gün 18 yıl vadeli ve milyar Euro’luk burada bu koşullarda imza altına alınabiliyorsa Türkiye’nin gerek ekonomisi gerekse yönetimindeki istikrarın yakaladığı bir başarıdır” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz 10-15 yıl öncesi koşullarda Türkiye’nin bu tür koşullarda yaşadığı soru işaretlerinin ve yaşadığı faiz yükselmeleri, enflasyon ve geleceğe ait umut kaygılarının bu gün hiç olmadığını her halükarda güvenilir bir yolculukla ilgili Türkiye’nin yol haritasının belli olduğunu gören bir anlayışı burada görüyoruz. Çünkü paranın aradığı en önemli kriter güven kriteridir. Bu güven kriterinin Türkiye’de bugünkü koşullarda bile sağlıklı bir şekilde devam ediyor olması Türkiye’nin sandık iradesin, demokrasinin geldiği nokta adına da önemli bir başarıdır. İnanıyorum ki Türkiye çizdiği istikrarlı yönetim anlayışı ile çok daha önemli başarılara ve 2023 vizyonu ile ilgili hedeflerine yürüyecektir.”