Hayırsever iş adamı Selçuk Ertürk, Nevşehir Ürgüp ilçesinde okul yaptıracak. Yaklaşık 2 milyon TL harcama ile tamamlanacak olan okulun 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.
İstanbul’da tekstil ve inşaat üzerine bir şirketi bulunan iş adamı Selçuk Ertürk’ün Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yaptıracağı okul için protokol töreni düzenlendi. Nevşehir Valiliğinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ve hayırsever iş adamı Selçuk Ertürk katıldı.
Buradaki protokol töreninin ardından açıklamalarda bulunan hayırsever iş adamı Ertürk, Ürgüp İlçesindeki Kavaklıönü Mahallesi’nde bulunan Hacı Ahmet Toksöz Orta Okulu’nun yanına yaptıracağı 12 derslikli ilk okulun yaklaşık 600 günde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Yaklaşık 2 milyon TL harcama ile tamamlanacak olan okulun 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmesini planladıklarını ifade eden Ertürk, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Ürgüp’te eğitime katkı sağladığı için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Ertürk’ün kutlayan Vali Ceylan ise, toplam 2 bin 700 metre kare kapalı alana sahip olacak olan okulda 350 öğrencinin eğitim göreceğini kaydetti.