Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 15 Mart’ta başlayan su ürünleri avlanma yasağına rağmen, göle avlanmak için serildiği belirlenen yaklaşık 3 bin metre balıkçı ağı jandarma tarafından su yüzeyinden toplandı.
Edinilen bilgiye göre, av yasağının başlamasının ardından kaçak avlanmaya karşı Beyşehir Gölü’nde devriye faaliyetlerini daha sıklaştıran Jandarma Asayiş Botu Timi, kontrolleri esnasında su yüzeyinde balık avı için serildiği belirlenen ağları fark etti. Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Çiftlik, Akburun ve Gölkaşı mahalleleri açıklarında 10 ayrı noktada balıkçı ağı tespit eden jandarma ekipleri, ağları toplayarak Jandarmanın teknesine çekti. Jandarma ekipleri ağları toplarken büyük çoğunluğu pullu sazan olan değişik türde canlı balıklarla da karşılaştı. Ekipler, ağlara takılı balıkları tekrar göl sularına bıraktı. Sazan balıklarının karın bölgesinin havyarlarla dolu olması dikkati çekerken, avlanmak için serilen ağların ise serbest dönemde de kullanılması yasak olan misina ağlar olduğu belirlendi.
Jandarma ekiplerinin topladığı 3 bin metre yasak balıkçı ağının imha edilmek üzere İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edeceği öğrenildi.