Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, yardıma muhtaç çocuklar, hayvanlar ve kanser hastalarına destek için denize girdi.
Giydikleri renkli kostümlerle Çalış Plajında bir araya gelen çoğu İngiliz uyruklu yabancı, el ele tutuşup denize koşarak hem yeni yılı kutladılar, hem de yardıma muhtaç Türk çocukları, hayvanlar ve kanser hastalarına destek için dakikalarca denizde yüzdüler. Çok sayıda vatandaş havanın da güzel olmasını fırsat bilerek bu anı cep telefonlarıyla kaydetmek için birbirleriyle yarıştılar.
Çalış Childerens Charity, Animal Aid, Race For Life adlı derneklere maddi sağlamak amacıyla bir araya gelen yerleşik yabancılar, yardıma muhtaç çocuklar, hayvanlar ve kanser hastalarına bağış toplamak için renkli kostümlerle denize girdi. 2015 yılını Fethiye’de giren çoğu İngiliz çok sayıda yerleşik yabancı giydikleri birbirinden değişik kostümleri ile plajdaki Eyna Restoran önünde bir araya geldi. Batman’dan Temel Reis’e çeşitli kostümler giyen 50 ile 70 yaş arasındaki 17 yerleşik yabancı, el ele tutuşarak kumsaldan çığlıklar atarak denize koştu. Denizde kimi elindeki ütü masasıyla sörf yapmaya çalışırken, kimi de birbirine su atarak oyun oynadı.
Organizasyonu düzenleyenlerden İngiliz uyruklu George Rımmer (60), "Yeni yılın ilk günlerini kanser hastaları, yardıma muhtaç çocuklar ve hayvanlara destek için denize girme organizasyonu gerçekleştirdik. Fethiye’deki Çalış Childerens Charity, Animal Aid, Race For Life dernekler bir araya gelerek bu organizasyonu yaptık. Her yıl düzenlediğimiz programa Türkleri de bekliyoruz. Geleneksel hale gelen etkinliği Fethiye’de gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Su çok güzeldi, havada güzeldi” dedi.
İngiliz uyruklu Janet Freeman (50), Sian Miagley (55), Janet Eostcood ise, "Çocuklara, kanser hastalarına ve hayvanlara destek amacıyla 2015 içinde ocak ayında denize girdik. Denizi soğuk bekliyorduk ancak çok güzeldi. Sosyal amaçlı bu projeye destek olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.