Nazilli Belediyesi’nin Ocak 2015 olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Nazilli Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısının 1. birleşimi 5393 sayılı kanunun 20. maddesi gereğince Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Haluk Alıcık’ın başkalığında gerçekleşen toplantıda 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Yeni yılın ilk meclis toplantısında Belediye Meclisinin 2015 yılında yapacağı aylık toplantılarının yine aynı gün de yapılması kararını alırken, Belediye Meclisinin 2015 yılında izin yapacağı ayın Temmuz ayı olmasını belirledi. Yapılan gizli oylama ise Dursun Öztunç, Hakan Kumcuoğlu, Kemal Aşık, Ekrem Eskici ve Kadir Mutlu’nun Denetim Komisyonuna seçilmesinin ardından Sözleşmeli Personel ücretleri görüşülerek alınan yeni karar oybirliği ile kabul edildi. Nazilli Belediyesi tüzel kişiliğine ait Nazilli içinde yer alan taşınmazların satışlarının yapılmasına oy çokluğu ile karar veren Meclis üyeleri Zafer Mahallesinde yapılacak olan kat karşılığı inşaat sözleşmesi için Haluk Alıcık veya Mustafa Akkaya’ya yetki verilmesine oy birliği ile karar verdi. 2015 yılı içerisinde yapılması planlanan festivaller için yabancı ekiplerin davet edilmesi, yeni yapılacak binalarda yalıtım yapılmasına yönelik taleplerin görüşülerek oy birliği ile karara bağlanan meclis toplantısında, Yeni Mahalle 22 sokak ile 18/2 sokak arasındaki zeminde kısmen açık olan yolun uygulama imar planındaki durumu ile ilgili taleplerin değerlendirmeye alınması daha sonraki toplantıya bırakıldı.
1/1000 ÖLÇEKLİ NAZİLLİ REVİZYON İMAR PLANI ONAYLANDI
Meclis toplantısında 10. maddede yer alan 4 adet muhtelif yerlerde beton köşk trafo binası plan tadilatı yapılması ve meclis kararı ile kesinleşen muhtelif trafo yerlerinin imar planına işlenmesi talepleri de görüşüldü. Talepler arasında yer alan Çapahasan Mahallesi 85 pafta 878 ada 2 ve 3 nolu parsellerin spor tesisi istimlak sahasından çıkarılmasına oybirliği ile karara bağlayan meclis üyeleri Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yapılan imar plan tadilatlarının iptal edilerek; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 17 Aralık 2007 tarih B.14.Aksbo12.00.04-550.04 sayılı yazılarındaki 1/5000 Ölçekli Revizyon İmar Planı ve Açıklama Raporlarına aynen uyularak imar plan tadilatlarının düzeltilmesine oybirliği ile karar verdi. Meclisin son gündem maddesi olan 1/1000 ölçekli Nazilli Revizyon İmar Planın onaylanması talebi meclisin görüşüne sunuldu. Meclis üyeleri görüşme sonucu son maddeyi de oy birliği ile onayladı.